Foodblogswap april: Kokosmakronen met chocolade

Opnieuw doe ik deze maand mee aan de foodblogswap van de Facebookgroep Foodbloggers. Hiervoor mag ik kiezen uit de receptuur van www.manzjare.nl. Na even zoeken val ik voor de Kokosmakronen van de mamma van Marielle. Waarom? Mijn moeder bakte vroeger ook regelmatig kokosmakronen. Die vielen bij velen in de smaak. In navolging ben ik gaan proberen ze  te bakken. Daarvoor gebruikte ik het recept uit een oud kookboek, op basis van eiwit en kokos. Maar het resultaat viel bar tegen! Dus met dit recept van manzjare gaan we opnieuw de uitdaging aan. Dit recept doorstaat de toets van mijn herinnering wel: heerlijk zachte kokosmakronen die niet al te zoet zijn. Mijn toevoeging van een  extra laagje chocolade maakt het net even anders. 

Muziek: onlangs is de film over André Hazes uitgekomen. Stukje nostalgie met ‘ik hou van jou’.

30 koekjes1 uur

Ingrediënten

  •  300 gram suiker
  • 3 eieren
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 300 gram gemalen kokos
  • 200 gram pure chocolade

Stap 1

Roer de suiker, de hele eieren, eidooier en de crème fraîche door elkaar met een garde. Roer de kokos erdoor. Laat de massa ca. 30 minuten, zodat de kokos kan opzwellen.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 175 °C. Beleg de bakplaat met bakpapier. Schep met een eetlepel kleine hoopjes kokosdeeg op de bakplaat, zorg voor voldoende tussenruimte. Bak de kokosmakronen in ca. 15 à 20 minuten lichtbruin en gaar. (Je kunt 3 maal een bakplaat vullen.)

Stap 3

Doe de chocolade in een au-bain-mariepan. Laat de chocolade langzaam smelten. Bestrijk de helft van de kokosmakronen met de chocolade. Leg terug op het bakpapier en laat de chocolade weer hard worden.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.