Rijpe bananen op je fruitschaal; wat doe je ermee? Heb jij daar ook regelmatig last van? Nou, ik wel dus. Maar dit Indiase recept van Drie-in-de-pan zorgt voor de ultieme oplossing! Drie-in-de-pan zijn kleine dikke pannenkoekjes, die iets weg hebben van America pancakes. Dit keer krijgen ze een vulling van banaan. En dan heten ze bananendosa’s.
Deze Indiase pannenkoekjes van banaan (dosa’s) zijn super simpel om te maken. Het recept is afkomstig uit het kersverse kookboek The Curry Guy Veggie van de Britse Dan Toombs. Een boek met meer dan 100 vegetarische curry’s uit de Indiase keuken. Toombs maakte deze dosa’s altijd samen met z’n dochter. Je kunt deze pannenkoekjes eten als ontbijt of lunch, maar ook als dessert. Serveer ze dan warm met een bolletje vanille-ijs.
10 stuks | 20 minuten |
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen (350 gram)
- 125 gram volkoren rijstmeel (natuurwinkel)
- 25 gram bloem
- ½ eetlepel suiker
- zout
- 3 eetlepels plantaardige olie (rijstolie)
- vloeibare honing
Stap 1
Prak de bananen in een grote kom tot een dikke puree. Zeef het rijstmeel en de bloem erboven. Voeg suiker en zout toe en meng door elkaar. Schenk 75 ml koud water langzaam en al roerende toe. Voeg niet meer water toe dan noodzakelijk, maar het beslag moet dik en glad zijn, maar door de banaan wat klonterig.
Stap 2
Verhit in een koekenpan met anti-aanbaklaag 1 eetlepel olie. Schep met een eetlepel drie porties beslag in de hete koekenpan en bak de drie pannenkoekjes in ca. 4 à 5 minuten op halfhoog vuur gaar en goudbruin. Halverwege keren. Pas op dat de pannenkoek niet verbrandt. Houd ze warm terwijl je de rest van de pannenkoeken bakt. Besprenkel eventueel met vloeibare honing. Lekker met vanille-ijs bestrooid met pistachenoten (of Indiase Kulfi-ijs).
Bestellen? Dat kan hier:
Titel: The Curry Guy Veggie
Uitgever: Good Cook
ISBN: 978 94 6143 227 8
Prijs: € 20,95
Meer proeven van The Curry Guy? Deze twee recepten zijn ook van zijn hand: kipcurry Pasanda en Pittige mosselen in kokosmelk.
Op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen