Voor het weekend

Snel roerbakgerecht uit Maleisië (daging goreng)

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Op zoek naar een makkelijk en supersmaakvol gerecht voor het weekend? Daging goreng is een heerlijk roerbakgerecht met malse biefstuk, rechtstreeks uit de veelzijdige Maleisische keuken. Ideaal voor drukke dagen en in een mum van tijd op tafel! Serveer met rijst of noedels voor een complete maaltijd.

portret Norman Musa
portret Norman Musa

Dit recept komt uit het kookboek Het lekkerste uit Maleisië, waarin chef-kok Norman Musa je meeneemt op een culinaire reis door dit exotische land. De Maleisische keuken is een smeltkroes van smaken, beïnvloed door China, India en Indonesië – een explosie van specerijen en aroma’s die je smaakpapillen prikkelt. 

 

Wat is daging goreng?

Daging goreng betekent letterlijk ‘gebakken vlees’ en wordt traditioneel gemaakt met rundvlees (daging = vlees, meestal rundvlees, goreng = gebakken/gefrituurd). Het vlees wordt eerst gemarineerd in kruiden en specerijen en vervolgens kort gebakken in de wok. Het resultaat? Mals en smaakvol vlees met een licht krokant randje.

Zo zet je dit wokgerecht in no time op tafel

Roerbakken is supersnel en eenvoudig, maar voorbereiding is alles! Zorg dat al je ingrediënten gesneden klaarstaan voordat je de wok op het vuur zet. Eenmaal begonnen, kun je niet meer tussendoor snijden of hakken.

 

Mijn keukentip voor perfect wokken
Ik zweer bij mijn Sola Green Cooking+ Wokpan voor Aziatische gerechten. Deze pan warmt snel op en houdt de hitte perfect vast – precies wat je nodig hebt voor een krokant en smaakvol roerbakgerecht. Ga aan de slag en geniet van deze authentieke Maleisische smaaksensatie!

 

Welke wijn bij daging goreng

Dit roerbakgerecht met noedels is lekker vol en licht pittig van smaak. Wij dronken hier een Duitse Pinot Noir bij van Sauer. Dat was een gouden greep. Het rijpe, maar toch frisse van de wijn combineert uitstekend. Hij blijft helemaal overeind bij zo’n kruidig vleesgerecht.

Daging goreng biefstuk roerbak uit het kookboek het lekkerste uit Maleisie van Norman Musa

Daging goreng uit Maleisië

Bereiding: 30 minuten
Totaal: 30 minuten
Snel roerbakgerecht met entrecôte, tomaten en uiringen. Heerlijk met noedels.
Aantal 2 personen

Ingredienten
 

  • 300 g entrecote dun gesneden
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • ½ eetlepel grof gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel fijn zeezout
  • 1 eetlepel plantaardige olie plus 1 eetlepel extra
  • 3 tenen knoflook in plakjes gesneden
  • cm verse gember in reepjes gesneden (6 gram)
  • ½ rode peper fijngesnipperd
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 3 eetepels zoete sojasaus ketjap manis
  • 1 middelgrote ui in halve ringen gesneden
  • 2 tomaten zaadjes verwijderd, gehalveerd en in reepjes gesneden
  • 300 gram voorgekookte noedels of 200 g gedroogde (Saitaku)

Extra nodig

  • wok

Bereiding
 

  • Snijd alle producten fijn volgens ingrediëntenlijst.
  • Meng in een middelgrote kom het rundvlees, de kurkuma, zwarte peper en het zout grondig.
  • Bereid de noedels (of rijst) zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en pepers circa 1 minuut.
  • Voeg dan het rundvlees, de oestersaus en zoete sojasaus toe. Roer goed en bak op hoog vuur ca. 2 tot 3 minuten.
  • Voeg vervolgens 100 ml water toe, laat nog 1 minuutje sudderen.
  • Voeg tot slot de ui en tomaten toe. Laat het geheel nog 2 tot 3 minuten koken op hoog vuur tot de groenten zacht zijn. Zet het vuur uit.
  • Verdeel de noedels (of rijst) over serveerkommen en schep de runderroerbak erop. Serveer direct.

Het kookboek Het lekkerste uit Maleisië

Kleurrijk kookboek met 60 must eat gerechten uit de Maleisische keuken Van klassiekers als rendang, nasi lemak en roti cani tot streetfood als popiah goreng (loempia’s) en saté uit Maleisië.

Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hieronder:

cover het lekkerste uit MaleisieTitel : Het lekkerste uit Maleisië
Auteur : Norman Musa
Uitgever : Uitgeverij Fontaine
ISBN : 978 94 6404 348 8
Prijs : €

 

 

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!