Meatless Monday

Courgette-lasagne van Rens Kroes

Koolhydraat-arm; dat is deze lasagne van tomaat en courgette. Een heerlijk gezond alternatief op de traditionele lasagne met gehakt. Zonder vlees en bereid met héél véél groenten. Bovendien lekker licht verteerbaar. Een recept geïnspireerd op de Lasagnette van Rens Kroes.

Per persoon bevat dit gerecht slechts 385 Kcal, en 25 koolhydraten.

Welke wijn bij courgette-lasagne?

Kies bij dit recept een kruidige witte wijn, zoals de Verdicchio Castelo di Jesi, maar ook de rode Valpolicella is een heerlijke keus. Door de kruidigheid en frisse zuren past deze wijn ook heel goed bij deze groente-lasagne.

4 personen40 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 2 rode uien, fijngesnipperd
  • 1 bakje champignons, in plakjes
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt,
  • 1 fles suga casa piccante (Grand ‘Italia)
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels laos
  • 2 theelepels kerriepoeder,
  • 2 theelepels koenjit (kurkuma)
  • 200 gram verse geitenkaas naturel in plakjes
  • 2 courgettes
  • 3 tomaten, in stukjes
  • 50 gram pijnboompitten
  • 2 eetlepel platte peterselie, fijngehakt

Extra: ovenschaal 20×30 cm

Stap 1

Verhit in een pan met dikke bodem ca. 2 eetlepels olie. Bak de ui, champignons en knoflook ca. 3 minuten. Voeg toe: tomatensaus, zout, laos, kerriepoeder, koenjit en 2 plakjes geitenkaas. Laat ca. 5 minuten zachtjes stoven. Verdeel de rest van de geitenkaas in vier porties.

Stap 2

Schaaf met een kaasschaaf de courgette in lange plakken. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaal in met olie. Beleg de bodem dakpansgewijs met ¼ deel van de courgetteplakken. Beleg met 1/3 deel tomatensaus, 1/3 tomaatstukjes, ¼ deel van de overgebleven geitenkaas. Bestrooi met wat zout en versgemalen peper. Maak op deze manier nog 2 lagen en eindig met 1 laag courgette en het laatste deel geitenkaas.

Stap 3

Bak de lasagne in ca. 20 minuten gaar in de oven. Rooster intussen in een droge koekenpan de pijnboompitten lichtbruin. Haal de lasagne uit de oven en garneer met de pijnboompitten en peterselie. Lekker met een gemengde salade.

Ga je dit recept van I Love Food & Wine maken? Laat mij dan weten wat je ervan vindt. Dat kan op Facebook, tag @ILoveFoodWineNl. Je kunt ook je waardering onderaan dit recept invullen; klik en geef sterren!

Mijn leven achter de schermen zie je op Instagram.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *