Chocoladetaartje met mango

Voor het paasweekend
Chocoladetaartje met mango

Wat een prachtig dessert als afsluiter voor je paasdiner! Maar ook bij de koffie smaakt hij verrukkelijk! Heerlijk smeuïg met crunchy bodem, chocoladevulling en topping van rijpe mango. Een taartje uit het assortiment van Pinky’s Paradise. Maar natuurlijk kun je hem ook heel goed zelf te maken. Dit is het thuisrecept!

6 - 8 personen1 uur + 2 uur opstijven
         

Ingrediënten 

  • deeg:
  • 150 gram bloem
  • 60 gram witte basterdsuiker
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 eidooier
  • 90 gram koude boter, in blokjes
  •  vulling:
  • 250 gram zomerfruit of ander gemengd rood fruit (diepvries), ontdooid
  • 4 eetlepels bosvruchtenjam
  • 125 gram cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes)
  • 50 gram boter
  • 100 gram pure chocolade
  • 35 gram witte basterdsuiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 rijpe mango
  • 1 limoen
  • 1 zakje vanillesuiker

Stap 1

Doe de ingrediënten voor het deeg in de keukenmachine en pulseer het tot een kruimelig geheel. Doe het mengsel in een kom en kneed het snel tot een samenhangende deegbal. Laat het deeg afgedekt in de koelkast ca. 30 minuten rusten. Vet een kleine springvorm (ɸ 20 cm) in. Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 2

Snijd het ontdooide fruit in kleine stukjes en laat het in een vergiet uitlekken. Doe het in een kom en schep de jam erdoor.

Stap 3

Verkruimel de koekjes in de keukenmachine of hak ze fijn. Smelt de boter, chocolade en basterdsuiker op zacht vuur. Roer de koekkruimels erdoor. Laat afkoelen.

Stap 4

Druk het deeg uit in de springvorm, met een opstaande rand van ca. 2 cm. Leg er een vel bakpapier op en vul de vorm met gedroogde peulvruchten of rauwe rijst. Zet de bodem in de oven en bak hem ca. 15 minuten (= blind bakken). Verwijder het bakpapier en de peulvruchten en bak de bodem in nog ca. 5 minuten lichtbruin en droog. Laat hem in de vorm afkoelen.

Stap 5

Week de gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water. Schil de mango en snijdt het vruchtvlees er rondom de pit af (ca. 250 gram vruchtvlees). Pers de limoen uit. Verwarm het sap in een steelpannetje. Neem de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en roer hem door het hete limoensap. Pureer de mangostukjes met het limoensap en de vanillesuiker in de blender of keukenmachine tot een glad mengsel.

Stap 6

Verdeel het bosvruchtenmengsel over de taartbodem. Schep hierop het chocolademengsel en druk dit aan, zodat een gelijkmatige bovenkant ontstaat. Verdeel de mangopuree over het taartje. Laat het minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

Stap 7

Maak de rand van het taartje voorzichtig los met een mes en verwijder de ring van de springvorm. Snijd het taartje in punten.

 

Welke wijn bij Chocoladetaartje met mango?

Je proeft de zoet chocoladevulling en tegelijk de frisheid van de bosvruchten en mango. Banyuls is de begeleider bij uitstek. De zwoele zoete smaak past goed bij het bittere van de chocolade. Ook kun je aroma’s van bosvruchten ontdekken in deze wijn. Die vind je ook terug in het taartje. Perfect stel dus!

 

Pinky's ParadisePinky’s Paradise maakt prachtige desserts voor de horeca (zie foto). Heb je een restaurant of cateringbedrijf, en heb je belangstelling voor dagverse desserts, neem contact op met Frank Dorren.

Meer ‘recepten van de dag’ in je mailbox? Geef je hier op.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *