14 februari; het is Valentijnsdag! Dat kan je beslist niet ontgaan zijn. Dus verwen je lief met dit onwijs lekkere cheesecake recept. Die garnering van granaatappelpitjes doen denken aan kleine rode hartjes, toch. Mocht je nog tijd hebben vandaag, hij is heel simpel om te maken. In een uurtje ben je klaar. En één ding is zeker: deze taart gaat helemaal in de smaak gaat vallen. Hier in huis was ie in een mum van tijd helemaal op!
In het originele cheesecake recept, afkomstig uit het genomineerde kookboek Een tafel vol, wordt de bodem gemaakt van 100% bastognekoekjes. Bij toeval (de bodem viel per ongeluk uit de springvorm) moest ik opnieuw beginnen. Maar er waren niet meer genoeg Bastogne koekjes over. Dus werd dit aangevuld met San Francisco biscuits. En dat bleek uiteindelijk een groot succes.
Cheesecake met granaatappelpitten
Ingredienten
- 70 gram roomboter gesmolten
- 90 gram bastognekoeken
- 90 gram San Francisco biscuits
- 600 gram roomkaas
- 2 eetlepels bloem
- 175 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 3 eetlepels crème fraîche van een goed merk Le Gall
- 150 gram granaatappelpitten
Extra nodig
- keukenmachine, springvorm ø 18 cm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Maal in een keukenmachine de boter met de bastognekoeken en de biscuitjes tot kruimels. Druk het deeg uit in een ingevette springvorm tot de bodem volledig is bedekt. Bak de bodem ca. 5 minuten in de oven en laat afkoelen.
- Meng in een keukenmachine de roomkaas met de bloem, suiker, vanillesuiker, eieren, dooiers en de crème fraîche. Verdeel het mengsel over de taartbodem en strijk glad. Bak de cheesecak ca. 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
- Bewaar de cheesecake tot het serveren afgedekt en in de vorm in de koelkast. Verdeel er op het laatst de granaatappelpitten over.
Het kookboek Een Tafel Vol
In Een Tafel Vol nodigt Meike Krüger je uit voor een culinaire reis langs haar favoriete landen in de lwereld: van Spanje en Italië tot aan Mexico en Peru. In ieder hoofdstuk vind je ca. 10 gerechten die samen een buffet vormen. Ieder diner is goed voor te bereiden en voorzien van een duidelijke planning.
Smaakt dit recept naar meer? Bestel het kookboek hieronder:
Titel : Een tafel vol
Auteur : Meike Krüger
Uitgever : Uitgeverij Carrera Culinair
ISBN : 978 90 48863 532
Prijs : € 35,-
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen