Dit weekend gaan we zelf verse carpaccio maken van runderbavette met een verse pesto. Kijk naar het filmpje van Sieberen en constateer dat het supersimpel is.
Welke wijn bij carpaccio met verse pesto?
Bij deze carpaccio met verse pesto is een Siciliaanse Chardonnay van Planeta verrukkelijk! Maar ook een Grüner Veltliner zal het goed doen. Liever rood? Dan kan ook. Kies dan voor een Cabernet Franc of Italiaanse Chianti.
4 personen | 15 minuten |
Ingrediënten
- runder bavette
- pijnboompitten
- basilicum
- rucola
- parmezaanse kaas
- limoen
- knoflook
- olijfolie
- zout, versgemalen
Stap 1
Maak eerst de verse pesto van pijnboompitten, basilicum, olijfolie, (gekonfijte) knoflook en Parmezaanse kaas. Zie hier het recept voor pesto.
Stap 2
Snijd de bavette in zeer dunne plakjes (zie video). Spreid uit op een schaal. Garneer met rucola.
INTERESSE GEWEKT?
Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen