Weekendgenot

Carpaccio met verse pesto

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Dit weekend gaan we zelf verse carpaccio maken van runderbavette met een verse pesto. Kijk naar het filmpje van Sieberen en constateer dat het supersimpel is. 

Welke wijn bij carpaccio met verse pesto?

Bij deze carpaccio met verse pesto is een Siciliaanse Chardonnay van Planeta verrukkelijk! Maar ook een Grüner Veltliner zal het goed doen. Liever rood? Dan kan ook. Kies dan voor een Cabernet Franc of Italiaanse Chianti.

4 personen15 minuten

Ingrediënten

  • runder bavette
  • pijnboompitten
  • basilicum
  • rucola
  • parmezaanse kaas
  • limoen
  • knoflook
  • olijfolie
  • zout, versgemalen

Stap 1

Maak eerst de verse pesto van pijnboompitten, basilicum, olijfolie, (gekonfijte) knoflook en Parmezaanse kaas. Zie hier het recept voor pesto.

Stap 2

Snijd de bavette in zeer dunne plakjes (zie video). Spreid uit op een schaal. Garneer met rucola.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *