Dit weekend gaan we zelf verse carpaccio maken van runderbavette met een verse pesto. Kijk naar het filmpje van Sieberen en constateer dat het supersimpel is.
Welke wijn bij carpaccio met verse pesto?
Bij deze carpaccio met verse pesto is een Siciliaanse Chardonnay van Planeta verrukkelijk! Maar ook een Grüner Veltliner zal het goed doen. Liever rood? Dan kan ook. Kies dan voor een Cabernet Franc of Italiaanse Chianti.
4 personen | 15 minuten |
Ingrediënten
- runder bavette
- pijnboompitten
- basilicum
- rucola
- parmezaanse kaas
- limoen
- knoflook
- olijfolie
- zout, versgemalen
Stap 1
Maak eerst de verse pesto van pijnboompitten, basilicum, olijfolie, (gekonfijte) knoflook en Parmezaanse kaas. Zie hier het recept voor pesto.
Stap 2
Snijd de bavette in zeer dunne plakjes (zie video). Spreid uit op een schaal. Garneer met rucola.
INTERESSE GEWEKT?
Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.
Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!