Cannelloni met tuinbonen

Meatless Monday
Cannelloni met tuinbonen

Deze cannelloni komt uit het kookboek ‘Pasta Easy’ van Vivian Lui. De pasta is gevuld met een verrassende puree van tuinbonen, die ook nog heel mooi groen van kleur is. In het recept worden blaadjes van tuinbonen of erwten door de vulling gemengd. Voor wie geen groentetuin heeft is daar moeilijk aan te komen. Je kunt dan ook andere bladgroente gebruiken, zoals waterkers, jonge spinazie of rucola.  Wil je dit kookboek winnen? Doe dan mee aan onze win-actie.

Welke wijn erbij? Dit pastagerecht smaakt fluwelig en romig door de vulling van mascarpone en ricotta met een hint van citroen. De tuinbonen zorgen voor een beetje ‘grassig’ accent. Kies voor een sauvignon blanc uit Zuid-Afrika of Chili. Die heeft frisse zuren, maar is ook wat ronder en rijper dan eentje uit de Loire. Ook een grüner veltliner past uitstekend.

4 personen30 minuten

 Ingrediënten

  • 400 gram gedopte tuinbonen (diepvries)
  • 250 gram verse lasagne (12 vellen)
  • 1 citroen
  • 75 gram tuinbonen- of erwtenblaadjes
  • 350 gram mascarpone
  • 250 gram ricotta
  • 90 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • olie

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180℃. Kook de tuinbonen ca. 3 minuten in water met zout. Kook de lasagne ca. 2 minuten in ruim water met zout en laat ze in een vergiet uitlekken. Was de citroen en rasp de schil. Pers de helft van de citroen uit.

Stap 2

Pureer 300 gram tuinbonen met de blaadjes (houd er een paar achter voor de garnering), 250 gram mascarpone, ricotta, citroenschil en 60 gram Parmezaanse kaas in de foodprocessor. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het tuinbonenmengsel in de lengte over de vellen lasagne en rol ze op. Leg de cannelloni met de naad naar beneden in een met olie ingevette ovenschaal. Klop de rest van de mascarpone met 1 eetlepel citroensap en een scheutje water tot een gladde saus. Verdeel de saus over de cannelloni en bestrooi met de rest van de kaas.

Stap 3

Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem ca. 20 minuten in de oven. Haal intussen het grijze velletje van de rest van de tuinbonen door ze met een scherp mesje in te snijden en de boontjes eruit te drukken (= dubbeldoppen). Verwijder de folie en zet de cannelloni nog even onder de grill tot de bovenkant goudkleurig is. Verdeel ze over 4 borden en garneer met de dubbelgedopte tuinboontjes en achtergehouden blaadjes.

Cover Pasta Easy

 

Kookboek Pasta Easy

Ruim tachtig gerechten met kant en klare pasta uit alle delen van Italië. Geschreven door Vivian Lui. De recepten zijn gevarieerd en niet moeilijk te maken.

 

 

Bestellen? Dat kan hier:

Titel: Pasta Easy
Auteur: Vivian Lui
Uitgever: Becht’s Uitgevers-Maatschappij, H.J.W.
ISBN: 9789023014829
Prijs: € 20,00

 

Meer heerlijke recepten met pasta? Geef je hier op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *