Speciaal voor het weekend; een mooie biefstuk van de jodenhaas. Maar wat is dat eigenlijk? Jodenhaas is het meest malse stukje vlees uit de schouder. Het heeft dezelfde vorm als een ossenhaas, maar weegt minder (ca.300 tot 800 gram). Dit stukje vlees heet jodenhaas, omdat orthodoxe joden volgens hun spijswetten geen vlees van de achterbout mogen eten. Andere naam voor jodenhaas is diamanthaas of schouderhaas. Ga ervoor naar een goede slager! Heerlijk met de knapperige gebakken aardappelen en de spruitjesschotel. Bekijk de video…
Ingrediënten
- 1 stuk biefstuk ( jodenhaas) à 600 gram
- 200 gram peterseliewortel
- 150 gram spruitjes
- 100 gram shiitake-paddenstoelen
- 100 gram anijspaddenstoelen of champignons
- 1 grote aardappel
- 1 teentje knoflook
- zout, versgemalen peper
- peterselie
Wijn tip: Bourgogne Pinot Noir, bijvoorbeeld Domaine d’Ardhuy
Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!