Speciaal voor het weekend; een mooie biefstuk van de jodenhaas. Maar wat is dat eigenlijk? Jodenhaas is het meest malse stukje vlees uit de schouder. Het heeft dezelfde vorm als een ossenhaas, maar weegt minder (ca.300 tot 800 gram). Dit stukje vlees heet jodenhaas, omdat orthodoxe joden volgens hun spijswetten geen vlees van de achterbout mogen eten. Andere naam voor jodenhaas is diamanthaas of schouderhaas. Ga ervoor naar een goede slager! Heerlijk met de knapperige gebakken aardappelen en de spruitjesschotel. Bekijk de video…
Ingrediënten
- 1 stuk biefstuk ( jodenhaas) à 600 gram
- 200 gram peterseliewortel
- 150 gram spruitjes
- 100 gram shiitake-paddenstoelen
- 100 gram anijspaddenstoelen of champignons
- 1 grote aardappel
- 1 teentje knoflook
- zout, versgemalen peper
- peterselie
Wijn tip: Bourgogne Pinot Noir, bijvoorbeeld Domaine d’Ardhuy
Geef een antwoord