Weekendgenot

Beef Wellington

Weleens deze klassieker gegeten: Beef Wellington? Maar wat is het eigenlijk? Kort samengevat: een ossenhaas ingepakt in een prutje van paddenstoelen en knapperig bladerdeeg. Het is een overheerlijk gerecht voor in het weekend. Maak de versie van Sieberen, kijk naar het filmpje, dan kan het niet fout gaan. 

Welke wijn bij beef Wellington?

Bij zo’n klassieker als Beef Wellington past een klassieke wijn als Bordeaux (Saint-Emilion of Pomerol), maar ook een Pinot Noir uit de Bourgogne of uit Duitsland is een uitstekende keus. Het frisse fruit geeft goed tegenwicht aan dit machtige vleesgerecht. Ook de Italiaanse Barbera doet het goed.

Beef Wellington van Sieberen Meerema

Beef Wellington 

Bereiding: 45 minuten
Totaal: 45 minuten
Dompel jezelf onder in de rijke smaken van onze Beef Wellington, waarbij mals rundvlees wordt omhuld door een krokant bladerdeegjasje. Een klassieker die traditie en smaak in perfecte harmonie brengt, ideaal voor een vorstelijk hoofdgerecht tijdens speciale gelegenheden.
Aantal 6 personen

Ingredienten
 

  • 1 stuk ossenhaas à 600 gram
  • 250 gram bospaddenstoelen
  • tijm
  • rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram salami
  • 1 rol bladerdeeg ca. 40 bij 40 cm
  • kipfilet
  • 1 eetlepel gesneden dragon
  • 1 eetlepel boter
  • 1 ei
  • 100 ml slagroom
  • zout versgemalen peper
  • 2 ijsblokjes

Bereiding
 

  • Voor de bereiding: kijk naar het filmpje.

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.