Weekendgenot

Beef Wellington

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Weleens deze klassieker gegeten: Beef Wellington? Maar wat is het eigenlijk? Kort samengevat: een ossenhaas ingepakt in een prutje van paddenstoelen en knapperig bladerdeeg. Het is een overheerlijk gerecht voor in het weekend. Maak de versie van Sieberen, kijk naar het filmpje, dan kan het niet fout gaan. 

Welke wijn bij beef Wellington?

Bij zo’n klassieker als Beef Wellington past een klassieke wijn als Bordeaux (Saint-Emilion of Pomerol), maar ook een Pinot Noir uit de Bourgogne of uit Duitsland is een uitstekende keus. Het frisse fruit geeft goed tegenwicht aan dit machtige vleesgerecht. Ook de Italiaanse Barbera doet het goed.

6 personen45 minuten

Ingrediënten 

  • 1 stuk ossenhaas à 600 gram
  • 250 gram bospaddenstoelen
  • tijm
  • rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram salami
  • 1 rol bladerdeeg (ca. 40 bij 40 cm)
  • kipfilet
  • 1 eetlepel gesneden dragon
  • 1 eetlepel boter
  • 1 ei
  • 100 ml slagroom
  • zout, versgemalen peper
  • Extra: 2 ijsblokjes

Voor de bereiding: kijk naar het filmpje.

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *