Weekendgenot
Beef Wellington

Weleens deze klassieker gegeten: Beef Wellington? Maar wat is het eigenlijk? Kort samengevat: een ossenhaas ingepakt in een prutje van paddenstoelen en knapperig bladerdeeg. Het is een overheerlijk gerecht voor in het weekend. Maak de versie van Sieberen, kijk naar het filmpje, dan kan het niet fout gaan. 

Ingrediënten 

  • 1 stuk ossenhaas à 600 gram
  • 250 gram bospaddenstoelen
  • tijm
  • rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram salami
  • 1 rol bladerdeeg (ca. 40 bij 40 cm)
  • Kipfilet
  • 1 eetlepel gesneden dragon
  • 1 eetlepel boter
  • 1 ei
  • 100 ml slagroom
  • zout, versgemalen peper
  • Extra: 2 ijsblokjes

Wijn tip: Conca de Barbera Negre 2014 Cara Nord, Pomerol of Rioja Reserva

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *