Meatless Monday

Watermeloensalade met feta

Recept snelle zomerse salade van watermeloen, munt, feta en zwarte olijven. En niet te vergeten rode ui-ringetjes. Verfrissend tijdens een barbecue. Maar ook lekker als lunch. #bbq #salade #watermeloen

Deze heerlijke watermeloensalade blijft voor mij een absolute topper: watermeloen, munt, feta en zwarte olijven. Oh ja, en niet te vergeten rode ui-ringetjes. Verfrissend tijdens een barbecue. Maar ook een superlekkere lunchsalade. En…, supersnel op tafel.

Wil je nog sneller klaar zijn, dan gebruik je een bakje voorgesneden watermeloen, te koop bij AH. Maar je kunt natuurlijk ook een hele meloen kopen. Gemakkelijk schoon te maken, kijk maar naar dit filmpje

Welke wijn bij Watermeloensalade met feta?

Schenk er een glas frisse wijn bij, zoals een sauvignon blanc of Portugese vinho verde. De Vinho Verde is frisfruitig en dorstlessend. Past goed door z’n neutraliteit bij de friszoete watermeloen met lichtzoute feta. De droge Sauvignon sluit aan bij de kruidigheid van de mint in de salade. Beide een goede combi.

Muziek: Om in de stemming te blijven; summertime van Annie Lennox. Een prachtige vertolking in een mooie rode lange jurk.

4 personen5 minuten

Ingrediënten

  • 1 bakje kleingesneden watermeloen (400 gram)
  • 100 g feta
  • ½  kleine rode ui, in dunne ringetjes
  • 1 eetlepel fijngesneden munt
  • 12 zwarte olijven
  • zout, versgemalen peper

Stap 1

Meng in een schaal watermeloen, feta, rode ui en muntreepjes. Schep de watermeloensalade in glaasjes. Bestrooi met olijven en versgemalen peper. Lekker met garnalenspiesje van de grill.

 

TIP watermeloensalade met komkommer
Ook lekker om extra komkommer (met schil!) aan deze salade toe te voegen.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Dit recept heb ik geschreven voor Gall&Gall en is geplaatst in Elk Weekend BBQ
Fotografie Rob van de Vet, Styling Jan-Willem van Riel, Foodstyling Sander de Ponti