Speciaal voor mijn lief maak ik altijd deze Aziatische gehaktbal. Ze zijn licht zoetig, niet scherp en smeuïg. Door de toevoeging van ketjap manis krijgen ze dat lichte Aziatische tintje. En ze komen helemaal goed tot hun recht in combinatie met een smeuïge stamppot van zoete aardappels en koriander. Zelfs kinderen vinden dit altijd heerlijk.
Welke wijn bij Aziatische gehaktbal?
Deze sappige gehaktballen vragen om een wijn met een rond karakter. Goede keus is een Duitse Grauburgunder (oftewel Pinot Gris).
Aziatische gehaktbal met zoete aardappelpuree
Ingredienten
- 1 kleine ui
- 60 gram boter
- 400 gram rundergehakt
- 1 ei
- 2 beschuiten
- 2 eetlepels ketjap manis
- zout peper
- ½ kg zoete aardappelen
- 1 bekertje crème fraiche
- 3 bosuitjes
- verse koriander
Bereiding
- Ui pellen en snipperen. In koekenpan beetje boter verhitten en ui ca. 3 minuten fruiten tot ze lichtbruin zijn. In kom doen. Toevoegen: gehakt, ei, verkruimelde beschuiten, ketjap, zout en peper. Met natte hand goed door elkaar kneden. Tot 4 ballen vormen.
- Bosuitjes in ringetjes snijden en in vergiet wassen. Aardappelen schillen. In pan met ruim water en zout in ca. 20 minuten gaarkoken. Afgieten en fijnstampen. Crème fraîche en bosuitjes erdoor mengen tot een smeuïge puree ontstaat.
- Tegelijkertijd met de aardappelen in een braadpan de rest van de boter smelten en de gehaktballen rondom gaar en bruinbakken. Op bord een schep puree scheppen. Gehaktbal erop leggen. Garneren met koriander.
Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.
Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!
Download 'm nu!
Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.
Download 'm direct!