Net even anders

Aziatische gehaktbal met zoete aardappelpuree

Speciaal voor  mijn lief maak ik altijd deze Aziatische gehaktbal. Ze zijn licht zoetig, niet scherp en smeuïg. Door de toevoeging van ketjap manis krijgen ze dat lichte Aziatische tintje. En ze komen helemaal goed tot hun recht in combinatie met een smeuïge stamppot van zoete aardappels en koriander. Zelfs kinderen vinden dit altijd heerlijk.

Welke wijn bij Aziatische gehaktbal?

Deze sappige gehaktballen vragen om een wijn met een rond karakter. Goede keus is een Duitse Grauburgunder (oftewel Pinot Gris).

4 personenca. 30 minuten

Aziatische gehaktbal met zoete aardappelpuree

Bereiding: 30 minuten
Totaal: 30 minuten
Mijn Aziatische gehaktbal smaakt heerlijk smeuïg en licht zoet door de ketjap manis. Zoete aardappelpuree erbij maakt het helemaal af.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 1 kleine ui
  • 60 gram boter
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 beschuiten
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • zout peper
  • ½ kg zoete aardappelen
  • 1 bekertje crème fraiche
  • 3 bosuitjes
  • verse koriander

Bereiding
 

  • Ui pellen en snipperen. In koekenpan beetje boter verhitten en ui ca. 3 minuten fruiten tot ze lichtbruin zijn. In kom doen. Toevoegen: gehakt, ei, verkruimelde beschuiten, ketjap, zout en peper. Met natte hand goed door elkaar kneden. Tot 4 ballen vormen.
  • Bosuitjes in ringetjes snijden en in vergiet wassen. Aardappelen schillen. In pan met ruim water en zout in ca. 20 minuten gaarkoken. Afgieten en fijnstampen. Crème fraîche en bosuitjes erdoor mengen tot een smeuïge puree ontstaat.
  • Tegelijkertijd met de aardappelen in een braadpan de rest van de boter smelten en de gehaktballen rondom gaar en bruinbakken. Op bord een schep puree scheppen. Gehaktbal erop leggen. Garneren met koriander.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Cover e-book wijn en spijs

GRATIS E-BOOK

Welke wijn past bij welk gerecht?

Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?

  • Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
  • Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen
Download het gratis e-book