Net even anders

Aziatische gehaktbal met zoete aardappelpuree

Speciaal voor  mijn lief maak ik altijd deze Aziatische gehaktbal. Ze zijn licht zoetig, niet scherp en smeuïg. Door de toevoeging van ketjap manis krijgen ze dat lichte Aziatische tintje. En ze komen helemaal goed tot hun recht in combinatie met een smeuïge stamppot van zoete aardappels en koriander. Zelfs kinderen vinden dit altijd heerlijk.

Welke wijn bij Aziatische gehaktbal?

Deze sappige gehaktballen vragen om een wijn met een rond karakter. Goede keus is een Duitse Grauburgunder (oftewel Pinot Gris).

4 personenca. 30 minuten

Ingrediënten

  •  1 kleine ui
  • 60 gram boter
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 beschuiten
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • zout, peper
  •  ½ kg zoete aardappelen
  • 1 bekertje crème fraiche
  • 3 bosuitjes
  • verse koriander

Stap 1

Ui pellen en snipperen. In koekenpan beetje boter verhitten en ui ca. 3 minuten fruiten tot ze lichtbruin zijn. In kom doen. Toevoegen: gehakt, ei, verkruimelde beschuiten, ketjap, zout en peper. Met natte hand goed door elkaar kneden. Tot 4 ballen vormen.

Stap 2

Bosuitjes in ringetjes snijden en in vergiet wassen. Aardappelen schillen. In pan met ruim water en zout in ca. 20 minuten gaarkoken. Afgieten en fijnstampen. Crème fraîche en bosuitjes erdoor mengen tot een smeuïge puree ontstaat.

Stap 3

Tegelijkertijd met de aardappelen in een braadpan de rest van de boter smelten en de gehaktballen rondom gaar en bruinbakken. Op bord een schep puree scheppen. Gehaktbal erop leggen. Garneren met koriander.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *