Meatless Monday

Gezonde avocadosalade met ei en broccoli

Gezonder kan haast niet! Uit het kookboek ‘De Slanke Keuken’ komt deze calorie-arme groene salade. Maar behalve slank is deze salade ook nog eens koolhydraat-arm én vegetarisch. Het is een salade die je als  voor-, bij- of lunchgerecht kunt eten. Ik heb hem op tafel gezet in combinatie met mijn vis-tomatencurry,  geserveerd met bloemkoolrijst. Echt HÉÉRLIJK.

Welke wijn bij avocadosalade met ei?

Eet je dit als voorgerechtje dan past daar ook een glas wijn. Kies dan voor een witte wijn die kruidig en rond is. Bijvoorbeeld een Grüner Veltliner of de Gaillac Blanc. Serveer je hem als bijgerecht, dan wordt de wijnkeus meer bepaald door het vlees- of visgerecht waarbij je het gaat eten.

Ik heb ook de voedingswaarde berekend. Zie hieronder het recept.

4 personen15 minuten

Ingrediënten 

  • 4 eieren
  • 300 gram broccoli-roosjes
  • 2 avocado’s, in stukjes
  • 1 komkommer
  • peper en zout
  • dressing:
  • 4 eetlepels magere yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels fijngehakte tuinkruiden (bieslook, peterselie, basilicum)
  • snufje cayennepeper
  • peper en zout

Stap 1

Kook de eieren in ca. 8 minuten hard. Laten schrikken onder koud stromend water, pellen en in partjes snijden. Kook de broccoli-roosjes in weinig water met zout in ca. 3 minuten beetgaar. Spoel af onder koud stromend water om hun kleur te behouden.

Stap 2

Schil de avocado’s en snijd in stukjes. (Besprenkel eventueel met wat citroensap als je de salade niet meteen opdient).  Halveer de komkommer overlangs en snijd in halve partjes. Meng de yoghurt met citroensap, olijfolie en groene kruiden. Breng op smaak met zout en peper. Meng alles voorzichtig door elkaar.

 Het vet in avocado is onverzadigd en goed voor je gezondheid.

 

VOEDINGSWAARDE P.P.: 244 Kcal, 19 gram Vet,  11 gram Eiwit, 6 gram Koolhydraat

 

Bestellen kun je hier:

Cover Slanke keukenTitel : De Slanke keuken
Uitgever : Uitgeverij New Book Collective/M-Books
ISBN : 978 90 223 3523 9
Prijs : € 19,99

 

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

2 reacties op “Gezonde avocadosalade met ei en broccoli”

  1. Hallo Jolanda, dank voor weer zo’n lekker en praktisch recept. Ik heb net dezer dagen de kip pesto gemaakt met verschillende soorten groente. lekker. Goed, mijn vraag vandaag is naar de avocado. Waar krijg ik er nog een die niet van binnen bruingrijzig of met bruine draden is. Het is zo’n teleurstelling, als de vrucht ondanks goed aftasten toch niet honderprocent blijkt en je eenderde weggooit. Benieuwd naar je antwoord, groet Jeanet

    • Hi Jeanet,
      Ik koop toch vaak de eetrijpe avocado’s, die zijn altijd mooi groen, zeker als je ze binnen een paar dagen gebruikt. En ja, ik ben ook fan van het Pestokip-gerecht. Binnenkort ook maar weer eens maken. In ieder geval staat pesto maken vandaag op het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *