Meatless Monday

Gezonde avocadosalade met ei en broccoli

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Gezonder kan haast niet! Uit het kookboek ‘De Slanke Keuken’ komt deze calorie-arme groene avocadosalade. Maar behalve slank is deze salade ook nog eens koolhydraat-arm én vegetarisch. Het is een salade die je als  voor-, bij- of lunchgerecht kunt eten. Ik heb hem op tafel gezet in combinatie met mijn vis-tomatencurry,  geserveerd met bloemkoolrijst. Echt HÉÉRLIJK.

Welke wijn bij avocadosalade met ei?

Eet je dit als voorgerechtje dan past daar ook een glas wijn. Kies dan voor een witte wijn die kruidig en rond is. Bijvoorbeeld een Grüner Veltliner of de Gaillac Blanc. Serveer je hem als bijgerecht, dan wordt de wijnkeus meer bepaald door het vlees- of visgerecht waarbij je het gaat eten.

avocadosalade met broccoli

Gezonde avocadosalade

Bereiding: 15 minuten
Totaal: 15 minuten
Geniet van deze heerlijke avocadosalade met broccoli. Perfect als lunch of bijgerecht! Caloriearm en vol smaak.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 4 eieren
  • 300 gram broccoli-roosjes
  • 2 avocado’s in stukjes
  • 1 komkommer
  • peper en zout
  • dressing:
  • 4 eetlepels magere yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels fijngehakte tuinkruiden bieslook, peterselie, basilicum
  • snufje cayennepeper
  • peper en zout

Bereiding
 

  • Kook de eieren in ca. 8 minuten hard. Laten schrikken onder koud stromend water, pellen en in partjes snijden. Kook de broccoli-roosjes in weinig water met zout in ca. 3 minuten beetgaar. Spoel af onder koud stromend water om hun kleur te behouden.
  • Schil de avocado’s en snijd in stukjes. (Besprenkel eventueel met wat citroensap als je de salade niet meteen opdient).  Halveer de komkommer overlangs en snijd in halve partjes. Meng de yoghurt met citroensap, olijfolie en groene kruiden. Breng op smaak met zout en peper. Meng alles voorzichtig door elkaar.

Notities

Het vet in avocado is onverzadigd en goed voor je gezondheid.

 

Bestellen kun je hier:

Cover Slanke keukenTitel : De Slanke keuken
Uitgever : Uitgeverij New Book Collective/M-Books
ISBN : 978 90 223 3523 9
Prijs : € 19,99

 

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!

Over Jolande Vos

Eigenaar en auteur ilovefoodwine.nl

Jolande is een echte foodie, en iemand die alles weet over Wijn & Spijs. Of anders gezegd: ‘Welke wijn past bij welk gerecht’? Zij is in feite de sommelier voor thuis. Sinds jaar en dag is zij bezig met de lekkerste recepten, kookboeken, wijnen en de beste restaurants te selecteren. Deze gastronomische info deelt ze hier. Haar website is uitgegroeid van een receptenblog naar een culinair platform. En via de receptenfilter kom je vast iets tegen dat past bij jouw smaak. Heb je vragen? Mail me!

Reacties

  1. Jeanet Bruining 20 augustus 2018 om 11:59 uur

    Hallo Jolanda, dank voor weer zo’n lekker en praktisch recept. Ik heb net dezer dagen de kip pesto gemaakt met verschillende soorten groente. lekker. Goed, mijn vraag vandaag is naar de avocado. Waar krijg ik er nog een die niet van binnen bruingrijzig of met bruine draden is. Het is zo’n teleurstelling, als de vrucht ondanks goed aftasten toch niet honderprocent blijkt en je eenderde weggooit. Benieuwd naar je antwoord, groet Jeanet

    • Jolande Vos Jolande Vos 21 augustus 2018 om 11:11 uur

      Hi Jeanet,
      Ik koop toch vaak de eetrijpe avocado’s, die zijn altijd mooi groen, zeker als je ze binnen een paar dagen gebruikt. En ja, ik ben ook fan van het Pestokip-gerecht. Binnenkort ook maar weer eens maken. In ieder geval staat pesto maken vandaag op het programma.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept