Borrelhapje

Aioli met ingelegde citroen

Ingelegde citroenen; die maak je absoluut zelf! Zoveel lekkerder. En als je het recept volgt van Alex & James, schrijvers Puur & Makkelijk, dan wil je nooit meer anders. Zijn je ingelegde citroenen (zie hier het recept) helemaal ready, maak dan deze geweldige aioli met ingelegde citroen. In combinatie met een hardgekookt eitje bereid je in een wip een geweldig eenvoudig borrelhapje met een twist: de ‘Oeuf Dur’. In plaats van mayonaise, gebruik je nu deze frisse aioli. 

Alex & James maken eerst zelf mayonaise. Dat kan natuurlijk ook, maar met kant-en-klare mayonaise ben je nog sneller klaar.

Welke wijn bij oeuf dur mayonaise?

Eieren en wijn hebben het vaak een beetje moeilijk. Vermijd sowieso alle wijn met houtlagering. Maar het enige echte antwoord is hier: mousserende wijn. Van champagne, tot crémant of cava.  Alles combineert als een trein!

Muziek: kijk je weleens naar Beste Zangers? Afgelopen donderdag werd het seizoen afgesloten met een ontroerende finale; gezongen door Miss Montreal en Stef Bos. Een prachtig duet van het nummer ‘Laat me’ van Ramses Shaffy. Mocht je het niet hebben gezien…, kijk dan nu naar deze video! En onderwijl eet je zo’n heerlijk gekookt eitje met aioli.

20 stuks10 minuten

Ingrediënten

  • 10 eieren
  • gemalen rode chilivlokken
  • Aioli
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels ingelegde citroen, alleen de schil fijngehakt
  • mespunt Franse mosterd
  • ¼ teentje knoflook, uit de knijper
  • versgemalen peper

Stap 1

Oeuf dur met mayonaise met ingelegde citroenKook de eieren in ca. 8 minuten bijna hard. Afspoelen onder koud stromend water om te laten schrikken, pellen en overlangs halveren.

Stap 2

Doe intussen voor de aioli alle ingrediënten in een kommetje. Roer goed door elkaar. Breng op smaak met de versgemalen peper. Zet de halve eieren op een schaal. Schep op elk eitje een theelepel aioli. Bestrooi met gemalen chilivlokken.

 

Het kookboek

Inspirerend kookboek boordevol originele recepten voor elk moment van de dag. Bovendien laat het ook zien hoe je seizoensproducten kunt conserveren: van chili-jam, tomatensaus, mosterd tot  ingemaakte rode druiven en gefermenteerde ananas-chilisambal.

Bestellen kun je hier:

Cover Puur & MakkelijkTitel : Puur & Makkelijk
Auteur : Alex Elliott-Howery en James Grant
Uitgever : Uitgeverij Good Cook
ISBN : 978 94 6143 238 4
Prijs : € 25,95

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *