Lekker gezond

6x creatief lunchen op z’n vegetarisch

Direct aan de slag in de keuken met dit recept? Scroll naar het recept

Oh, ben jij ook zo’n fan van een bruine boterham met kaas? Ik wel. Als ik ga lunchen ligt toch de lekkere volvette boerenkaas meteen voor het grijpen, en dat gaat meestal op een heerlijk knapperige geroosterde boterham of cracker, liefst met roomboter eronder. Maar in het kookboek Intermittent Fasting van voedingscoach Hannah Vreugdenhil kwam ik deze 6 creatieve meatless toasts met vegetarisch broodbeleg tegen. Toch net weer even anders. En voor de afwisseling zeker aan te raden.

Al eerder schreef ik een verhaal over intermittent fasting: ‘Wat je altijd al wilde weten over periodiek vasten’ (zie hier). En ook onze kookboekrecensent Anita Ootjers heeft deze manier van eten 2 weken volgens het boek van Hanneke Vreugenhil gevolgd. Ben je benieuwd naar haar belevenissen? Lees hier haar verhaal.

Zelf ben ik in ieder geval heel tevreden over deze manier van ‘gezond leven’. Zelf houd ik het simpel: ik ontbijt later dan normaal, meestal rond half elf. Vervolgens lunch ik later en de avondmaaltijd eindigt meestal rond 19.00 uur. Daarna eet of drink ik niets meer, behalve koffie zonder suiker en een glas water later op de avond. Dat bevalt meer dan uitstekend. Ik kan het jullie zeker aanraden!!!

Ben je in de koolhydraatarme modus? Kies dan voor koolhydraatarm brood als je een van deze heerlijke vegetarische toppings wilt uitproberen. Binnenkort publiceer ik een recept om zelf zo’n brood te bakken. Dus stay tuned.

ZES MAAL VEGETARISCH BROODBELEG

Variant 1: pindakaas met banaan

  • 1 geroosterde boterham
  • 1 eetlepel notenpasta
  • 1 banaan
  • 10 gram cacao-nibs

Besmeer de geroosterde boterham met notenpasta. Snijd de banaan in schijfjes. Beleg de tast met de schijfjes banaan en strooi er cacao-nibs overheen.

 

Variant 2: cottage cheese met vijgen

  • 1 geroosterde boterham
  • 75 gram cottage cheese
  • 1 eetlepel minder zoete jam
  • 1 verse vijg

Beleg de geroosterde boterham met cottage cheese en jam. Snijd de vijg in partjes en verdeel deze over de toast.

 

Variant 3: Italiaanse caprese

  • 1 geroosterde boterham
  • 1 eetlepel pesto
  • 75 gram cherrytomaatjes
  • 50 gram mozzarellaballetjes light
  • 5 gram rucola
  • 4 gram pijnboompitjes
  • 15 gram schijfjes olijf
  • Snufje Italiaanse kruiden

Besmeer de geroosterde boterham met pesto. Snijd de cherrytomaatjes en mozzarella in schijfjes. Beleg de toast met rucola, mozzarella en cherrytomaatjes. Verdeel de pijnboompitjes, olijven en de kruiden erover.

Heb je meer tijd? Doe d toast dan nog even 5 minuten in de oven op 150 graden, zodat de mozzarella lekker gaat smelten!

Meatless toasts: 6 x lunchen vegetarisch uit het kookboek Intermittent Fasting van Hannah Vreugdenhil
6 x een feestje op je geroosterde boterham met vegetarisch broodbeleg

Variant 4: scrambled tofu

  • 100 gram tofu (tahoe)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Snufje zout en peper
  • 30 gram gefruite uitjes
  • 1 geroosterde boterham

Kruid de tofu met de kerriepoeder, peper en zout en brokkel in stukjes. Bak de tofu in een klein beetje olie. Je kunt kant-en-klare gebakken uitjes gebruiken of zelf wat uitjes fruiten in een ander pannetje met een klein beetje olie. Alles op de geroosterde boterham en smullen maar.

 

Variant 5: perfect eggs

Kook het ei ca. 5 minuten. Afspoelen onder koud stromend water, pellen en in plakjes snijden. Besmeer je toast met hummus. Leg de veldsla en de plakjes ei erop. Breng op smaak met zout en peper.

 

Variant 6: cottage cheese met avocado

  • 1 geroosterde boterham
  • 75 gram cottage cheese
  • ¼ avocado
  • 20 gram kiemgroente

Besmeer de geroosterde boterham met cottage cheese. Snijd vervolgens de avocado in plakjes en leg op de cottage cheese. Bestrooi met de kiemgroente.

 

Het kookboek

Praktisch (kook)boek waarin intermittent fasting helemaal wordt uitgelegd. Voedingscoach Hannah Vreugdenhil neemt je op sleeptouw en laat zien hoe je dit in de praktijk aanpakt aan de hand van 2x 8 weekmenu’s en handige boodschappenlijstjes. Achterin het boek een klein aantal recepten.

Bestellen kun je hier:

cover Intermittent Fasting Hannah VreugdenhilTitel : Intermittent Fasting doe je zo!
Auteur : Hannah Vreugdenhil
Uitgever : Uitgeverij Het Spectrum
ISBN : 978 90 003 7289 8
Prijs : € 15,99

Een exemplaar van het kookboek is ter beschikking gesteld door de uitgever. Lees hier ook mijn disclaimer

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *