Weekmenu 20 Zomerse klassiekers

Weekmenu #20
5x zomerse klassiekers

Klassiekers: daar houd ik van! Mits goed gemaakt; het zijn altijd fijne toppertjes. Geniet deze week van deze zomerse varianten uit de wereldkeuken, zoals Hollandse asperges met botersaus of Belgische waterzooi tot Thaise Pad Thai en Italiaanse Panzanella.

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday starten we met een klassieker uit eigen land: Asperges met botersaus. Een heerlijk recept van tv-kok Estée Strooker. Nog even genieten van ons witte goud.

Asperges met botersaus van Estée Strooker
Asperges met botersaus

DINSDAG

Op dinsdag reizen we af naar België voor de weergaloze klassieker: Waterzooi van kip! Bovendien is dit recept koolhydraatarm en makkelijk om te maken.

 

Waterzooi met kip
Waterzooi met kip

WOENSDAG

Op woensdag wordt het weer wat zonniger, dan krijg je meteen zin in deze Italiaanse maaltijdsalade: Panzanella. Een zomerse broodsalade uit de keuken van Toscane.

Panzanella met sardines
Panzanella met sardines en ansjovis

DONDERDAG

Ook de Aziatische keuken kent zijn klassiekers, denk aan babi ketjap (toppertje), rendang of saté. En ook deze Thaise Pad Thai is niet te versmaden. Komt uit het nieuwste kookboek van Jamie Oliver. Die moet je geproefd hebben. Let op: een recept voor 2 personen!

Pad Thai van Jamie Oliver
Pad Thai van Jamie Oliver

VRIJDAG

Voor het weekend maken we een klassieker uit de Spaanse keuken: Paella met kip en garnalen. Mmmm…, altijd lekker!

 

Paella met kip en gamba's
Paella met kip en gamba’s

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

Week 4 Bistro KlassiekersNog meer klassieke gerechten nodig? Hier vind je er nog vijf.

 

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *