Week 6 Uit de oven

Weekmenu #6
5x Uit de oven

De oven staat voor gemak! Je bereidt een paar dingen voor, en hup, de oven doet de rest. Zeker als je nog even wilt borrelen, of er komen vrienden te eten. Een kwestie van plannen en het gemak dient de mens. Van moussaka en zuurkool tot bobotie en kippenpastei… Slim & handig dus.

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

 MAANDAG

Dit is het meest favoriete recept van I Love Food & Wine: groente-lasagne zonder pasta. Supergezond en koolhydraat-arm.

Groente-lasagne zonder pasta
Groente-lasagne zonder pasta

DINSDAG

Clafoutis met vis. Een Franse ovenschotel van vis (naar keuze) met prei en dille. De voorbereiding kost maar 15 minuten, en dan nog 3 kwartier in de oven. Zo simpel als wat.

clafoutis met vis en dille
Clafoutis met vis en dille

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag. We reizen af naar Griekenland en maken een echte moussaka. Mijn recept is net wat minder zwaar, maar superlekker. Mijn favoriet!

Griekse moussaka
Griekse moussaka

DONDERDAG

Zuurkool uit de oven met shoarmavlees en een topping van aardappelpuree. Een ovenschotel die iedereen kan bekoren, zelfs als je geen zuurkool lust.

Zuurkoolschotel met shoarmavlees en paddenstoelen
Zuurkoolschotel met shoarmavlees en paddenstoelen

VRIJDAG

Met het oog op het weekend: een Palestijnse kippenpastei van de Britse kok Tony Kitous. Een taart gemaakt van Libanees platbrood. Aanrader.

Palestijnse kippenpastei
De Palestijnse kippenpastei van Tony Kitous kun je ook zelf maken! Zie recept.

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

WEEKMENU #4

Nog meer oven-recepten nodig? Hier vind je er nog vijf

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *