Weekmenu 33 rosé

Weekmenu #33
5x de mooiste combinaties met rosé

Het is nog zomer, het is nog tijd voor rosé! (Hoewel…, ik vind dat rosé het hele jaar door gedronken kan worden!) En volgens het trendonderzoek van Gall & Gall zit rosé nog steeds in de lift. Anyway: ik ben een grote fan van rosé. Volgende week ga ik naar Tavel in de zuidelijk Rhône en daar verheug ik mij enorm op. Daarom deze week een ode aan rosé, want met rosé kun je eindeloos variëren. Kijk maar mee… Wat kies jij?

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies van I Love Food & Wine. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

We starten met een heerlijke vegetarische pasta met een zelfgemaakte pesto. Niet van basilicum, maar van geroosterde paprika’s en amandelen. Uit het kookboek van de Flexikok.

Pasta met paprika-pesto
Pasta met paprika-pesto

DINSDAG

Op dinsdag eten we een Provençaalse klassieker: pissaladière. Een oogstrelende uientaart met zwarte olijven en ansjovis. Heerlijke combi van ‘zoete’ uien en zoute olijven en vis! Natuurlijk met een rosé uit de Provence.

Pissaladière
Maar bij Pissaladière past ook licht rood

WOENSDAG

Het is mooi weer, de barbecue kan aan. Wat dacht je van deze gegrilde dorade met gekonfijte kerstomaatjes? Geen zin in de bbq, de vis kan ook op de grillpan. In 25 minuten op tafel.

Dorade met gekonfijte tomaatjes
Doradefilets met gekonfijte sherrytomaatjes

DONDERDAG

Op donderdag eten we kip uit de Perzische keuken: tortilla met kip en granaatappel. Recept van Sabrina Ghayour. Zet de kip op tijd in de marinade, dan is dit gerecht zo gefixt.

Tortilla met kip en granaatappel
Tortilla met kip en granaatappel

VRIJDAG

Voor het weekend maken we gegrilde lamskoteletjes met zelfgemaakte pindasaus. Een toppertje van mijn favoriete tv-kok Bill Granger.

Lamskoteletten met satésaus
Lamskoteletten met satésaus

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

 

Weekmenu 30 Simpele zomerkostMeer zomerse recepten nodig? Hier vind je er nog vijf mogelijkheden.

 

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *