Weekmenu #26
5x culinair rondje Méditerranée

Mediterrane keuken; inspiratie door zon en zuiden! We maken een rondtoer langs al die heerlijke zonnige landen aan de Middellandse zee; van Spanje, Frankrijk en Italië naar Griekenland en Marokko. Ze hebben fantastische keukens met klassiekers die blijven inspireren.

Natuurlijk altijd met een bijpassend wijnadvies van I Love Food & Wine. Want daar gaat het om: mooie wijn-spijscombinaties zorgen voor nog meer mooie momenten aan tafel. 

MAANDAG

Op Meatless Monday beginnen we onze toer in het zonnige Griekenland. Deze vegetarische versie van de klassieke Griekse Spanakopita is werkelijk verrukkelijk. Een recept van Hugh Fearnley-Whittingstall. Heel simpel om te maken!!!

Griekse spinazietaart
Griekse spinazietaart

DINSDAG

Op dinsdag reizen we door naar Italië. Dat wordt genieten van deze zonnige pasta met mosselen. En laten de mosselen nu net weer in de winkel zijn, want het nieuwe Zeeuwse mosselseizoen is inmiddels van start gegaan. Ze zijn weergaloos goed op dit moment.

Pasta met mosselen
Spaghetti met verse mosselen

WOENSDAG

Woensdag, gehaktdag. We zijn aangekomen in Marokko. Deze Marokkaanse gehaktballetjes zijn favoriet hier in huis.

Marokkaanse gehaktballetjes
Marokkaanse gehaktballetjes met ei

DONDERDAG

Op donderdag varen we over naar Spanje. Deze stoofschotel van kip met chorizo is makkelijk om te maken. De oven doet het werk.

Spaanse kip met chorizo
Spaanse kip met chorizo

VRIJDAG

Krijg je vrienden op bezoek het weekend? Kies voor deze klassieker uit de Franse Provence: lamskoteletjes met ratatouille. Onweerstaanbaar lekker!

Lamskoteletjes met ratatouille
Lamskoteletjes met ratatouille

 

KLIK OP DE LINKJES VOOR HET BIJBEHORENDE RECEPT!

 

Weekmenu 29 Méditerranée keukenMeer mediterrane ideeën nodig? Hier vind je er nog vijf mogelijkheden.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *