Weekendgenot

Tarte Tatin van witlof

Kan je niet wachten met koken? Scroll direct naar het recept

Speciaal voor het weekend; Tarte Tatin van witlof. Maar wat is een Tarte Tatin? Het is omgekeerd gebakken taartje waarbij het deeg niet onderop, maar bovenop gebakken wordt. Vooral bekend in combinatie met appel. Maar vandaag een hartige versie met witlof en coquilles. Het lijkt moeilijker dan het is. Maar met hulp van deze video van Siebfood gaat het zeker lukken. Het resultaat is verbluffend.

 Ingrediënten (1 persoon)

  • 1 stronkje witlof
  • 2 coquilles,
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 plakje bladerdeeg, iets uitgerold (13×13 cm)
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 klontje boter
  • zout, versgemalen peper
  • takjes cress
  • extra: kleine aluminiumbakjes, bakpapier

Welke wijn drinken we bij tarte tatin van witlof?

Chenin Blanc 2014

 

Logo SiebFood

 

Ontdek de perfecte wijn bij elk gerecht met ons GRATIS e-book!

Download 'm nu!

Ben jij ook een liefhebber van wijn en lekker eten, maar weet je niet altijd welke wijn het beste bij je gerecht past? Dan hebben wij iets speciaals voor jou! Ons gratis e-book “Welke wijn bij welk gerecht?” is jouw ultieme gids voor het vinden van de perfecte wijn-spijs combinaties.

Download 'm direct!