Weekendgenot
Tarte Tatin van witlof

Speciaal voor het weekend; Tarte Tatin van witlof. Maar wat is een Tarte Tatin? Het is omgekeerd gebakken taartje waarbij het deeg niet onderop, maar bovenop gebakken wordt. Vooral bekend in combinatie met appel. Maar vandaag een hartige versie met witlof en coquilles. Het lijkt moeilijker dan het is. Maar met hulp van deze video van Siebfood gaat het zeker lukken. Het resultaat is verbluffend.

 Ingrediënten (1 persoon)

  • 1 stronkje witlof
  • 2 coquilles,
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 plakje bladerdeeg, iets uitgerold (13×13 cm)
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 klontje boter
  • zout, versgemalen peper
  • takjes cress
  • extra: kleine aluminiumbakjes, bakpapier

Wijn tip: Waterkloof – Seriously Cool Chenin Blanc 2014

 

Logo SiebFood

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *