Feestelijk hapje!

Bruschetta niçoise

Met Oud & Nieuw heb je niet altijd zin om lang in de keuken staan. Hapjes en amuses zijn daarom ideaal voor deze bijzondere avond.

Je kunt ze makkelijk van te voren bereiden, ze zijn feestelijk en je kunt er alle kanten mee op. Van een bitterbal van vis tot een bruschetta met sardinetapenade. Of kies eens voor mini quiche-puntjes of minipizza’s met vis. I Love Food & Wine kiest voor de Bruschetta niçoise .

Welke wijn bij Bruschetta niçoise?

Daarbij drinken we natuurlijk een feestelijke mousserende wijn of een heerlijke rosé.

+/- 15 hapjes20 minuten

Ingrediënten:

  • 250 gram haricots verts
  • 3 gekookte krieltjes in de schil
  • 1 ciabatta
  • 2 hardgekookte eieren
  • 200 gram verse tonijn
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 /2 eetlepel zeezoutvlokken
  • zwarte peper uit de molen

Stap 1

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Kook de haricots verts heel kort zodat ze nog knapperig blijven. Koel ze snel af met ijswater zodat ze niet doorgaren en hun mooie kleur behouden. Snijd de krieltjes in kleine partjes en de eieren in mooie plakjes.

Stap 2

Snijd de ciabatta in vingerdikke plakken. Bestrijk met olijfolie en leg ze ca. 4-5 minuten in de oven totdat ze shapjegoed krokant zijn. Wrijf het doormidden gesneden teentje knoflook over de krokante sneetjes.

Stap 3

Smeer de tonijn in met wat olijfolie en grill beide zijden kort in een grillpan. Snijd de tonijn in repen en leg die uit elkaar zodat ze niet doorgaren.

Stap 4

Beleg de bruschetta’s met een paar haricots verts en een plakje tonijn en garneer met wat ei en krieltjes. Maak af met een paar druppels olijfolie, wat vlokken zeezout en naar smaak peper uit de molen.

Meer recepten van hapjes met vis.

 

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Klik dan hier.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *