Gedekte tafel

Foodpairing
29 x klassieke combinaties

Dagelijks geef ik op mijn blog het antwoord op de vraag: welke wijn drinken we bij het eten? Het kiezen van de juiste wijn bij een gerecht is best lastig. Niet alleen het hoofdingrediënt is belangrijk, ook de manier van bereiden, intensiteit van de ingrediënten, wel of geen saus. er zijn ook een aantal klassieke combinaties die het altijd goed doen. We zetten ze vandaag op een rijtje. #wijnenspijscombinaties #wijn #spijs #wijnspijscombinaties

Ben je op zoek naar de beste Wijn&Spijs-combinaties, dan ben je hier alvast op het juiste adres. Op mijn website I Love Food & Wine probeer ik dagelijks antwoord te geven op de vraag: welke wijn drinken we bij het eten?

Maar het kiezen van de juiste wijn bij een gerecht is lastig. Niet alleen het hoofdingrediënt is richtinggevend, maar daarnaast spelen ook allerlei andere factoren een belangrijke rol : de manier van bereiden, intensiteit van de ingrediënten, wel of geen saus. Daarom geef ik graag elke dag opnieuw advies.

Maar er zijn ook een aantal klassieke combinaties die het altijd goed doen. We zetten ze vandaag op een rijtje:

 

1 Asperges & Pinot Blanc

2 Braai (BBQ) & Pinotage

3 Charcuterie & Beaujolais Charcuterie met tapenades en Beaujolais

 

 

 

4 Chocolade & Banyuls

5 Coq au Vin & Beaujolais

6 Crème brûlée & Riesling Auslese

7 Curry van kip of vis & droge Muscat

8 Entrecôte bordelaise & Médoc

9 Kaasfondue & FendantKaasfondue met groene kruiden

10 Kreeft & Champagne

11 Lamsbout & Saint-Emilion

12 Flensjes & Appelcider

13 Geitenkaas & Sancerre

14 Haring & Manzanilla sherry

Mini-haringsandwich
Mini-haringsandwich met Manzanilla

15 Hazenpeper & Cornas

16 Kip & Chardonnay

17 Mosselen & Muscadet

18 Munsterkaas & Gewurztraminer

Oesters sec19 Oesters & Chablis

20 Ossobuco & Brunello di Montalcino

21 Paddenstoelen & Pinot Noir

22 Parmaham & Pinot Grigio

23 Ribeye, Argentijns & Malbec uit Mendoza

24 Reerug & Châteauneuf-du-Pape

25 Sardientjes & Vinho Verde

26 Spaghetti Bolognese & Chianti

27 Truffels & Nebbiolo

28 Vers fruit & Moscato d’asti

29 Zuurkool & Riesling

 

Meer weten over wijn het combineren met gerechten? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *