Valentijnsweekend

Chocolademousse met kersen

Zondag is het Valentijnsdag! Reden om je lief te verwennen en verleiden met een mooie chocolademousse. Zacht, smeuïg en sensueel. Verrijkt met rode (de kleur van de liefde!) kersen. Krijg je er al zin in? Doe vandaag nog de boodschappen, dan staat dit dessert morgen op tafel. Drink er een mooie Banyuls bij uit de Languedoc-Roussillon; dé klassieke chocoladewijn. Een match made in heaven…

Welke wijn drinken wij bij de chocalademousse met kersen?

Super lekker met een glas Banyuls.

chocolademousse Liggend

Chocolademousse met kersen

Voorbereiding: 30 minuten
Koeltijd 3 uur
Totaal: 3 uur 30 minuten
Laat je verleiden door deze fluweelzachte chocolademousse, verrijkt met de zoete ondertoon van sappige kersen. Een dessert waarin de intensiteit van chocolade en de frisheid van fruit samenkomen, perfect voor een onweerstaanbare zoete afsluiting.
Aantal 4 personen

Ingredienten
 

  • 2 eieren maat M
  • 50 gram pure chocolade fijngehakt
  • 50 gram extra pure chocolade fijngehakt
  • 75 gram kristalsuiker
  • 2 eetlepels kersenlikeur of voor een versie zonder alcohol wat siroop uit de pot met kersen
  • ± 20 ontpitte kersen uit een pot met siroop

Bereiding
 

  • Splits de eieren. Zet twee pannetjes op met warm water en zet twee kommen klaar voor de au bain-marie.
  • Doe de dooiers in één van de kommen. Zet de eidooiers samen met de suiker en de likeur op een pannetje. Doe de fijngehakte chocolade in de andere kom en zet op de andere  pan met heet water. Aan de chocolade hoef je niet zoveel te doen; dat smelt allemaal vanzelf, de eidooiers ga je met een garde rustig kloppen terwijl het au bain-marie staat. Zo gaar je de eidooiers en wordt alles mooi luchtig. Je moet ongeveer 5 minuten kloppen, dan krijg je een luchtig geheel met de kleur van Baileys. Giet de gesmolten chocolade erbij, roer alles goed door en haal van het vuur.
  • Klop de eiwitten stijf. Als het goed is, is je chocolademengsel nu wat afgekoeld. Dan neem je een rubberen spatel en spatel je voorzichtig het eiwitschuim door de chocolade. Je moet met zo min mogelijk keer roeren zorgen dat je geen vlokken eiwit meer ziet. Hak de kersen grof en roer 3/4 deel van de kersen door de chocolademousse.
  • Verdeel de chocolademousse over 4 glaasjes, bekertjes of kopjes en zet een uurtje in de koelkast. Dan verdeel je de rest van de gehakte kersen over de mousse en laat het geheel minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Hou je van chocolade en kersen? Probeer dan ook eens deze tiramisu met kersen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept