Wijn marketeer Petri Houweling

Petri Houweling

 

Food I Love

Alles wat met liefde is geproduceerd en daarna met aandacht is klaargemaakt.  Ik heb natuurlijk wel zo mijn voorkeuren, je mag me wakker maken voor  een dozijn oesters,  ik word heel blij van een verse Italiaanse tomatensoep, een gratin Dauphinois, lamskoteletjes van de BBQ,  eendenborst met veel paddenstoelen, ect ect.     Zelf ben ik geen koningin in de keuken, maar ik heb enorme waardering voor diegenen die dat wel zijn, en dit met me willen delen.

Wine I Love

Klassiek Europa met een voorkeur voor bubbels, maar dan wel uit Champagne en met name van Krug, Pinots en Spätburgunders uit Duitsland en de Bourgogne, Furmints uit Hongarije. Riesling,  rood en wit uit de Rhône en ter plekke geconsumeerde wijnen uit de Languedoc en de rest van Frankrijk.

 

Wie is Petri Houweling?

Ik ben Petri, van Château Petri.  Château staat voor Frankrijk en wijn, mijn twee grote passies. Ooit begon ik als modemeisje in de tijdschriftenwereld, maar ik dwaalde al snel af naar de sectie Lekker. Via een omweg langs beauty & interieurstyling, en fotografie kwam ik uiteindelijk op de juiste plaats, namelijk in de wondere wereld van de wijn. Het liefst ben ik op pad om met de gepassioneerde makers van dit schone vocht te praten. Via ‘Foodies on Winetravel’ deel ik deze bezigheid graag met andere levensgenieters.  Want goed eten en drinken is voor mij een voorwaarde om van het leven te genieten!

Credit: fotograaf Frank Dorren
Locatie: Restaurant/wijnbar Wine&Dine in Rotterdam