Skip to content
I love Food Wine Recepten
FacebookTwitterInstagramPinterest
  • Home
  • Food
    Weekmenu
    • Jamie Oliver recepten
    • Pascale Naessens recepten
    • Jeroen Meus recepten
    • Rukmini Iyer recepten
    Recepten
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
    • Soepen
    • Salades
    BBQ
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vlees
    • Big Green Egg
    Vegetarisch/Vegan
    • Linzenstoofpot met miso
    • Indiase auberginecurry
    • Omelet met asperges
    • Griekse plaattaart
    Pasta
    • Pasta alla Norma
    • Pasta pesto
    • Pasta met Gorgonzola
    • Pasta met garnalen
    Klassiekers
    • Boeuf Bourguignon
    • Perfecte bolognesesaus
    • Melanzane Parmigiana
    • Echte chili con carne
    Keukens
    • Italiaanse keuken
    • Franse keuken
    • Aziatische keuken
    • Midden-Oosten keuken
    Welke wijn bij...
    • Stoofvlees?
    • Asperges
    • Meer combinaties
    • Welke hapjes bij champagne?
    Hotspots
    • Gent
    • Antwerpen
    • Rotterdam
    • Den Haag
  • Webshop
  • E-Book
  • Recepten
    • BBQ
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Salades
    • Hoofdgerechten
      • Hoofdgerecht met vis
      • Hoofdgerecht met vlees
      • Vegetarische hoofdgerechten
    • Pasta & risotto
    • Desserts
    • Taarten
    • Borrel
    • Klassiekers
  • Wijn
    • Wijnrecensies
      • Witte wijn
      • Rode wijn
      • Rosé wijn
      • Mousserende wijn
      • Dessertwijn
    • Wijninspiratie
    • Interviews
  • Wijn & Spijs
    • Welke wijn bij welk gerecht?
  • Inspiratie
    • ILFW Travel
  • Over
    • About me
    • Samenwerking
    • Proefpanel
    • Linkinbio
    • Overzicht van alle schrijvers
    • Contact
    Vinoloog Monique van Kruining

    Monique van Kruining

    Food I love

    Oesters, pasta vongole, een heerlijk plateau fruits de mer, Parmaham, Brie de Meaux, goede salades, Japans, Thais, Portugees, Mexicaans, goede kwaliteit pure chocolade.

    Wine I love

    Assyrtiko van Santorini, English sparkling wines, Champagne, Syrah uit de Noord-Rhône en Gimblett Gravels (Nieuw-Zeeland), Pinot noir uit Martinborough (ook Nieuw-Zeeland), Zuid-Frans wit op basis van Marsanne / Roussanne / Viognier.

    Wie is Monique van Kruining?

    Van origine ben ik psycholoog, maar al in mijn studententijd was ik aan het snuffelen aan wijnen en in wijnboeken en experimenteerde ik met recepten en wijn-spijs combinaties.  Deze bovengemiddelde interesse in wijn (en spijs) groeide in de loop der jaren uit tot een steeds verder uit de hand lopende hobby, totdat ik in 2010 besloot het roer definitief om te gooien en echt ‘de wijn in te gaan’. Een besluit waar ik nog elke dag erg blij mee ben!

    Inmiddels ben ik vinoloog en ben ik altijd met wijn bezig. In de eerste plaats als wijnschrijver, daarnaast geef ik wijnproeverijen en wijn(-spijs) workshops en werk ik als wijnadviseur / -verkoper. Wat mij betreft is er niks leuker dan over wijn praten en leren, enthousiasme over wijn delen, ervaringen uitwisselen en wijnkennis overbrengen. Kenmerkend voor mij is een echte no-nonsense aanpak: geen moeilijkdoenerij, maar heldere, begrijpelijke taal, duidelijke uitleg, een gezonde dosis Hollandse nuchterheid (wat toch best knap is tussen al die wijnen), een positieve benadering en enorm veel liefde voor wijn en alles wat daarmee te maken heeft.

    Ik ben nogal een nieuwsgierig aagje, dus naast mijn werk vind ik het heerlijk om mijn vakkennis op peil te houden en uit te breiden. Dat doe ik door opleidingen te volgen, wijnbeurzen en proeverijen in binnen- en buitenland te bezoeken, veel over wijn te lezen, producenten te bezoeken en vooral ook door proeven, proeven en nog eens proeven.

    Wil je meer van me lezen of weten? Neem dan eens een kijkje op www.syrahetcetera.nl

     

     

    Mis niets! Volg, deel of print

    Delen Pin Delen Printen
    Website

    www.syrahetcetera.nl

    Contact

    monique@syrahetcetera.nl

    Artikelen door Monique
    Alle artikelen

    Meest populair

    • Goulash van varkensvlees met foto van Dagelijkse kost
      Hongaarse goulash: de snelle versie
      in
    • Javaanse panna cotta
      Panna cotta op z’n Indonesisch
      in
    • Melanzane alla Parmigiana uit Vijf seizoenen van Jonathan Zandbergen
      Perfecte Melanzane alla Parmigiana – origineel recept
      in

    Mis nooit meer de beste food & wine – tips

    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Over I Love Food & Wine

    I Love Food & Wine is een culinair platform met de lekkerste, spannendste en mooiste
    Wijn ❤Spijs ❤Combinaties. Foodschrijver en Register Vinoloog Jolande Vos zorgt samen met haar team elke dag weer voor verrukkelijke food & wine pairings. Uiteraard met recepten van de gerechten en de verkoopadressen van de getipte wijnen. Verder wijnbeoordelingen door het professionele I Love Food & Wine- proefpanel, kookboekrecensies en culinaire hotspots.

    Jolande Vos Jolande Vos

    ilovefoodwine op Instagram

    …

    Blijf op de hoogte

    FacebookTwitterInstagramPinterest
    • Disclaimer
    • Verantwoording
    • Contact
    • In de media
    • Samenwerking

    I love Food and Wine

    © Copyright I Love Food & Wine * All Rights Reserved.
    Privacyverklaring I Love Food & Wine

    Exclusive Member of Mediavine Food