Skip to content
I love food & wine
FacebookTwitterInstagramPinterest
  • Home
  • Food
    • Weekmenu
    • Kookboek
    • Culinaire hotspots
    • Food inspiratie
    • Food interview
  • Recepten
    • Voorgerecht
    • Soep
    • Salades
    • Hoofdgerecht
      • Vis
      • Vlees
      • Vegetarisch
    • Pasta & risotto
    • Desserts
    • Taart
    • Borrelhapjes
    • Klassiekers
  • Kerst
    • Kerst top 10’s
    • Kerst E-Book
    • Kerstcadeaus winnen
    • Alle kerstrecepten
  • Wine
    • Wijnbeoordeling
      • Wit
      • Rood
      • Rosé
      • Mousserend
      • Dessert
    • Wijn Inspiratie
    • Wijn interview
  • Wijn & Spijs
  • Inspiratie
    • Travel ILFW
  • Over I Love Food & Wine
    • About me
    • Samenwerking
    • Proefpanel
    • Linkinbio
    • Team
    Monique van Kruining is vinoloog, en een van schrijvers in het team van I Love Food & Wine

    Monique van Kruining

    Food I love

    Oesters, pasta vongole, een heerlijk plateau fruits de mer, Parmaham, Brie de Meaux, goede salades, Japans, Thais, Portugees, Mexicaans, goede kwaliteit pure chocolade.

    Wine I love

    Assyrtiko van Santorini, English sparkling wines, Champagne, Syrah uit de Noord-Rhône en Gimblett Gravels (Nieuw-Zeeland), Pinot noir uit Martinborough (ook Nieuw-Zeeland), Zuid-Frans wit op basis van Marsanne / Roussanne / Viognier.

    Wie is Monique van Kruining?

    Van origine ben ik psycholoog, maar al in mijn studententijd was ik aan het snuffelen aan wijnen en in wijnboeken en experimenteerde ik met recepten en wijn-spijs combinaties.  Deze bovengemiddelde interesse in wijn (en spijs) groeide in de loop der jaren uit tot een steeds verder uit de hand lopende hobby, totdat ik in 2010 besloot het roer definitief om te gooien en echt ‘de wijn in te gaan’. Een besluit waar ik nog elke dag erg blij mee ben!

    Inmiddels ben ik vinoloog en ben ik altijd met wijn bezig. In de eerste plaats als wijnschrijver, daarnaast geef ik wijnproeverijen en wijn(-spijs) workshops en werk ik als wijnadviseur / -verkoper. Wat mij betreft is er niks leuker dan over wijn praten en leren, enthousiasme over wijn delen, ervaringen uitwisselen en wijnkennis overbrengen. Kenmerkend voor mij is een echte no-nonsense aanpak: geen moeilijkdoenerij, maar heldere, begrijpelijke taal, duidelijke uitleg, een gezonde dosis Hollandse nuchterheid (wat toch best knap is tussen al die wijnen), een positieve benadering en enorm veel liefde voor wijn en alles wat daarmee te maken heeft.

    Ik ben nogal een nieuwsgierig aagje, dus naast mijn werk vind ik het heerlijk om mijn vakkennis op peil te houden en uit te breiden. Dat doe ik door opleidingen te volgen, wijnbeurzen en proeverijen in binnen- en buitenland te bezoeken, veel over wijn te lezen, producenten te bezoeken en vooral ook door proeven, proeven en nog eens proeven.

    Wil je meer van me lezen of weten? Neem dan eens een kijkje op www.syrahetcetera.nl

     

     

    Mis niets! Volg, deel of print

    Delen Pin Delen Printen
    Website

    www.syrahetcetera.nl

    Contact

    monique@syrahetcetera.nl

    Artikelen door Monique
    Alle artikelen

    Meest populair

    • Weekmenu 43 2019 Pascale Naessens
      5x slank en gezond met Pascale Naessens
      in
    • Pasta met Gorgonzola en katenspek
      Pasta met Gorgonzola uit de voorraadkast
      in
    • Zalm met haricots verts en hazelnootpesto uit Mooi Mediterraan van Jansen & Jansen
      Slanke zalm uit de oven met hazelnootpesto
      in

    Mis nooit meer de beste food & wine – tips

    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Over I Love Food & Wine

    I Love Food & Wine is een culinair platform met de lekkerste, spannendste en mooiste
    Wijn ❤Spijs ❤Combinaties. Foodschrijver en Register Vinoloog Jolande Vos zorgt samen met haar team elke dag weer voor verrukkelijke food & wine pairings. Uiteraard met recepten van de gerechten en de verkoopadressen van de getipte wijnen. Verder wijnbeoordelingen door het professionele I Love Food & Wine- proefpanel, kookboekrecensies en culinaire hotspots.

    Jolande Vos Jolande Vos

    Kijkje achter de schermen? Volg I Love Food & Wine op Instagram

    Blijf op de hoogte

    FacebookTwitterInstagramPinterest
    • Disclaimer
    • Verantwoording
    • Contact
    • In de media
    • Samenwerking

    I love Food and Wine

    © Copyright I Love Food & Wine * All Rights Reserved.
    Privacyverklaring I Love Food & Wine