Monique van Kruining

Monique van Kruining

Food I love

Oesters, pasta vongole, een heerlijk plateau fruits de mer, Parmaham, Brie de Meaux, goede salades, Japans, Thais, Portugees, Mexicaans, goede kwaliteit pure chocolade.

Wine I love

Assyrtiko van Santorini, English sparkling wines, Champagne, Syrah uit de Noord-Rhône en Gimblett Gravels (Nieuw-Zeeland), Pinot noir uit Martinborough (ook Nieuw-Zeeland), Zuid-Frans wit op basis van Marsanne / Roussanne / Viognier.

Wie is Monique van Kruining?

Van origine ben ik psycholoog, maar al in mijn studententijd was ik aan het snuffelen aan wijnen en in wijnboeken en experimenteerde ik met recepten en wijn-spijs combinaties.  Deze bovengemiddelde interesse in wijn (en spijs) groeide in de loop der jaren uit tot een steeds verder uit de hand lopende hobby, totdat ik in 2010 besloot het roer definitief om te gooien en echt ‘de wijn in te gaan’. Een besluit waar ik nog elke dag erg blij mee ben!

Inmiddels ben ik vinoloog en ben ik altijd met wijn bezig. In de eerste plaats als wijnschrijver, daarnaast geef ik wijnproeverijen en wijn(-spijs) workshops en werk ik als wijnadviseur / -verkoper. Wat mij betreft is er niks leuker dan over wijn praten en leren, enthousiasme over wijn delen, ervaringen uitwisselen en wijnkennis overbrengen. Kenmerkend voor mij is een echte no-nonsense aanpak: geen moeilijkdoenerij, maar heldere, begrijpelijke taal, duidelijke uitleg, een gezonde dosis Hollandse nuchterheid (wat toch best knap is tussen al die wijnen), een positieve benadering en enorm veel liefde voor wijn en alles wat daarmee te maken heeft.

Ik ben nogal een nieuwsgierig aagje, dus naast mijn werk vind ik het heerlijk om mijn vakkennis op peil te houden en uit te breiden. Dat doe ik door opleidingen te volgen, wijnbeurzen en proeverijen in binnen- en buitenland te bezoeken, veel over wijn te lezen, producenten te bezoeken en vooral ook door proeven, proeven en nog eens proeven.

Wil je meer van me lezen of weten? Neem dan eens een kijkje op www.syrahetcetera.nl