Mireille Niel

Mireille Niël

Food I Love

Ik hou erg van groenten en ik ben een echt salade-meisje! Alle soorten salades zijn aan mij besteed. Met salades kun je lekker creatief zijn en je eigen ding doen; alles kan erin en de variaties zijn eindeloos. Meestal verzin ik zelf combinaties en ik laat me inspireren door restaurants, websites en kookboeken. Soepen eet en maak ik ook graag. Mijn favorieten zijn: spinaziesoep, courgettesoep en broccolisoep. Makkelijk, gezond en lekker. Een verre toekomstdroom is om een soep & saladerestaurant te beginnen met iedere dag drie verschillende soepen en drie verschillende salades.

Wine I Love

In mijn studententijd werkte ik met veel plezier in een Italiaans specialiteitenrestaurant en toen wist ik alles van Italiaanse wijn. Jammer genoeg is die kennis na ruim twintig jaar volledig weggezakt en nu weet ik helemaal niets meer van wijn behalve dat een maaltijd voor mij niet af is zonder. Alles smaakt gewoon veel beter met een glaasje wijn erbij en een glas frisse Chardonnay of een sprankelende rosé na het werk smaken me ook altijd heel goed! In Jordanië is wijn erg duur dus die twee glaasjes die ik per dag drink zijn echt een luxe.

Wie is Mireille Niël?

Ik geniet van eten en drinken maar ben beslist geen foodie en koken vind ik alleen leuk wanneer ik er de tijd voor heb. Ik ben vooral geïnteresseerd in de rollen van eten en drinken in de samenleving. Eten is een belangrijk aspect van iedere cultuur en het voedsel van een samenleving zegt veel over de mensen die er leven. Wat eet men? Hoe eet men?
Wat is trend en waarom? Wat zijn de discussies omtrent eten en hoe gaan gemeenschappen er mee om?

Ik woon met mijn Libanese man en twee tienerjongens in Jordanië en ik ben werkzaam als docente Engels en Geschiedenis op een Internationale school in de hoofdstad Amman. Het Midden-Oosten is bij de meeste Nederlanders vooral bekend als oorlogsgebied, of in ieder geval als een regio met spanning en religieuze conflicten. Er is spanning en er zijn veel problemen hier, maar in mijn dagelijkse leven zie ik vooral vriendelijke mensen die wat van het leven proberen te maken. Het lijkt mij leuk om lezers kennis te laten maken met het gewone leven in het Midden-Oosten door middel van blogs over eten en drinken.