Wijnschrijver Mariëlla Beukers

Mariëlla Beukers

Food I Love

Eerlijk gezegd ben ik het snacktype: vers brood, plak kaas en wat gesneden worst of vleeswaren, daar maak je mij helemaal blij mee. Pure smaken, pure ingrediënten. Maar een lekker stukje zelfgebakken taart gaat er ook wel in. Natuurlijk wel met fruit uit eigen tuin.

Wine I Love

Daarbij dan een glas wijn, dat spreekt voor zich. Riesling en andere hoogzure wijnen hebben mijn voorkeur. Lekker strakdroge wijnen, maar ook mooie edelzoete. Maar je mag me eigenlijk alles wat buiten de gebaande paden ligt wel voorzetten. Hoe exotischer het druivenras, hoe spannender ik het vind. Voor een glas Rkatsiteli haal ik mijn neus niet op.

 

Wie is Mariëlla Beukers?

Ik ben communicatiespecialist en wijnschrijver. Na mijn studie geschiedenis werkte in bij musea en een uitgeverij. Tegenwoordig vaak als freelancer of tijdelijk medewerker. De wijn kwam op mijn pad rond 1998, en in 2007-2008 volgende ik de opleiding tot Vinoloog van de Wijnacademie. Ik slaagde in 2010. Inmiddels was ik in 2003 begonnen aan mijn Wijnkronieken, een weblog met verhalen over mijn reizen en ontdekkingen in de wondere wereld van de wijn. Daaruit vloeiden tal van freelance schrijfopdrachten voort, die ik nog altijd met veel plezier invul.

In 2010 en 2011 heb ik voor Uitgeverij Maarten Muntinga twee gidsjes met wijnwebwinkels samengesteld. En in 2015 werkte ik samen met Irene de Vette aan Wijn van eigen bodem, een boek over Nederlandse wijn, voor de liefhebber van lokaal eten en drinken. Maar mijn allergrootste passie is het onderzoek naar wijn in vroeger eeuwen. Diverse artikelen verschenen er al van mijn hand, wetenschappelijk en populair-wetenschappelijk. Aan een magnum opus over de Nederlandse wijngeschiedenis wordt gewerkt, nog heel even geduld…

www.wijnkronieken.nl

Credit: fotograaf Frank Dorren
Locatie: restaurant Amarone in Rotterdam