Skip to content
I love Food Wine Recepten
FacebookTwitterInstagramPinterest
  • Home
  • Food
    Weekmenu
    • Jamie Oliver recepten
    • Pascale Naessens recepten
    • Jeroen Meus recepten
    • Rukmini Iyer recepten
    Recepten
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
    • Soepen
    • Salades
    BBQ
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vlees
    • Big Green Egg
    Vegetarisch/Vegan
    • Linzenstoofpot met miso
    • Indiase auberginecurry
    • Omelet met asperges
    • Griekse plaattaart
    Pasta
    • Pasta alla Norma
    • Pasta pesto
    • Pasta met Gorgonzola
    • Pasta met garnalen
    Klassiekers
    • Boeuf Bourguignon
    • Perfecte bolognesesaus
    • Melanzane Parmigiana
    • Echte chili con carne
    Keukens
    • Italiaanse keuken
    • Franse keuken
    • Aziatische keuken
    • Midden-Oosten keuken
    Welke wijn bij...
    • Stoofvlees?
    • Asperges
    • Meer combinaties
    • Welke hapjes bij champagne?
    Hotspots
    • Gent
    • Antwerpen
    • Rotterdam
    • Den Haag
  • Webshop
  • E-Book
  • Recepten
    • BBQ
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Salades
    • Hoofdgerechten
      • Hoofdgerecht met vis
      • Hoofdgerecht met vlees
      • Vegetarische hoofdgerechten
    • Pasta & risotto
    • Desserts
    • Taarten
    • Borrel
    • Klassiekers
  • Wijn
    • Wijnrecensies
      • Witte wijn
      • Rode wijn
      • Rosé wijn
      • Mousserende wijn
      • Dessertwijn
    • Wijninspiratie
    • Interviews
  • Wijn & Spijs
    • Welke wijn bij welk gerecht?
  • Inspiratie
    • ILFW Travel
  • Over
    • About me
    • Samenwerking
    • Proefpanel
    • Linkinbio
    • Overzicht van alle schrijvers
    • Contact
    Marieke Kruize: wijnschrijver

    Marieke Kruize

    Food I Love

    Eten moet puur, vers en authentiek zijn. Mijn mooiste eetherinneringen zijn de vaak eenvoudige lunches en diners tijdens mijn wijnreizen. Bij de wijnboer aan tafel, genietend van lokale gerechten. Met bijpassende wijnen natuurlijk. Zelf kook ik zo puur en vers mogelijk, met biologische producten en bij voorkeur niet uit pakjes of zakjes. Ik ben een groot fan van de Mediterrane en Arabische keuken.

    Wine I Love

    Net als bij eten hou ik van pure, authentieke wijnen. Je moet kunnen proeven waar ze vandaan komen, zonder fratsen en tierlantijnen. Het liefst drink ik wijnen die net iets anders zijn dan anders. De As Sortes van Rafael Palacios bijvoorbeeld, een op lie gerijpte Godello met een tikkeltje hout en een afdronk waarin je de zilte zeewind proeft. Of de Springfontein Daredevils’ Drums Bunches Broken, een Shiraz in amaronestijl, waarbij de druiven indrogen door de steeltjes van de trossen een paar weken voor de oogst iets te breken. Wijnen met een verhaal!

    Wie is Marieke Kruize?

    Wijn is mijn werk en mijn grote passie. Ruim 15 jaar geleden begon ik, naast mijn baan in marketingcommunicatie, met schrijven voor Wining & Dining en de Taste (nu Proef&) van Gall&Gall. Later kwamen er ook proeverijen bij. Een paar cursussen en wijnopleidingen verder sloeg de vonk echt over en besloot ik er een fulltime baan van te maken.

    Op dit moment schrijf ik wijnbeschrijvingen en wijnverhalen, onder andere voor Vivino, Sligro en Pallas, en geef ik af en toe een proeverij. Ik reis veel naar wijngebieden en heb er al een paar wijnmakers-stages op zitten in Zuid-Afrika en Frankrijk. Bij de wijnmaker en in de wijngaard leer je het meeste over wijn en ga je wijn beter begrijpen!

    Mis niets! Volg, deel of print

    Delen Pin Delen Printen
    Contact

    mariekekruize@gmail.com

    Artikelen door Marieke
    Alle artikelen

    Meest populair

    • Melanzane alla Parmigiana uit Vijf seizoenen van Jonathan Zandbergen
      Perfecte Melanzane alla Parmigiana – origineel recept
      in
    • Javaanse panna cotta
      Panna cotta op z’n Indonesisch
      in
    • De 13 leukste restaurants van Gent. Van sterrenzaak tot wijnbar.
      13x de beste restaurants van Gent
      in

    Mis nooit meer de beste food & wine – tips

    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Over I Love Food & Wine

    I Love Food & Wine is een culinair platform met de lekkerste, spannendste en mooiste
    Wijn ❤Spijs ❤Combinaties. Foodschrijver en Register Vinoloog Jolande Vos zorgt samen met haar team elke dag weer voor verrukkelijke food & wine pairings. Uiteraard met recepten van de gerechten en de verkoopadressen van de getipte wijnen. Verder wijnbeoordelingen door het professionele I Love Food & Wine- proefpanel, kookboekrecensies en culinaire hotspots.

    Jolande Vos Jolande Vos

    ilovefoodwine op Instagram

    …

    Blijf op de hoogte

    FacebookTwitterInstagramPinterest
    • Disclaimer
    • Verantwoording
    • Contact
    • In de media
    • Samenwerking

    I love Food and Wine

    © Copyright I Love Food & Wine * All Rights Reserved.
    Privacyverklaring I Love Food & Wine

    Exclusive Member of Mediavine Food