Jolanda van Dongen

Jolanda van Dongen

Food I Love

RISOTTO! Gelakt buikspek, steak tartare, pulled pork van onze eigen Kamado Joe, urenlang gesudderde kalfswangetjes, ossenstaart, alle recepten van Yotam Ottolenghi, een verse boterham met roomboter en hagelslag, Goudse boerenkaas fondue, zelfgemaakte pizza met mozzarella, pancetta en rode peper, melkchocolade van Tony’s chocolonely.

Wine I Love

De prachtige wijnen van het wijnhuis Marion, met als grote favoriet de Teroldego. En al die heerlijke wijnen die manlief (hij is vinoloog) bij mijn eigen gerechten serveert.

Wie is Jolanda van Dongen?

Toen ik in 1997 lid werd van het tijdschrift Tip Culinair (nu DELICIOUS.) ging er een wereld voor me open. Ik probeerde veel verschillende recepten uit, ging op zoek naar al die onbekende ingrediënten en kookte avond na avond heerlijke gerechten. Ik had er vanaf het begin zo ontzettend veel plezier in koken, dat ik in het jaar 2000 mijn fulltimebaan als boekhouder inruilde voor een eigen eetwinkel in Gouda. Heel spannend!

Binnen een jaar wist ik dat ik alles van dit vak wilde weten en besloot de koksopleiding te gaan volgen. Met de kennis en ervaring die ik daar heb opgedaan, heb ik de eetwinkel omgedoopt naar Kookatelier Betty Blue voor catering, kookclubs en workshops.

De afgelopen jaren heb ik veel leuke dingen gedaan, zoals het volgen van opleidingen voor ijsbereider en boulanger, een cursus worst maken en het cateren van een bruiloft in de Provence. Ik mocht zelfs een week mee draaien in de keuken bij Ottolenghi in Londen.

Ook naast m’n werk vind ik het erg leuk om met eten bezig te zijn. Ik probeer graag de nieuwste restaurantjes uit, koop het ene na het andere kookboek en voor een stedentrip weet ik voor vertrek al precies waar we wat gaan eten. Mijn tips deel ik graag met jullie op I Love Food & Wine.

Kijk voor meer informatie over het kookatelier op www.betty-blue.nl