Skip to content
I love Food Wine Recepten
FacebookTwitterInstagramPinterest
  • Home
  • Food
    Weekmenu
    • Jamie Oliver recepten
    • Pascale Naessens recepten
    • Jeroen Meus recepten
    • Rukmini Iyer recepten
    Recepten
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
    • Soepen
    • Salades
    BBQ
    • Vegetarisch
    • Vis
    • Vlees
    • Big Green Egg
    Vegetarisch/Vegan
    • Linzenstoofpot met miso
    • Indiase auberginecurry
    • Omelet met asperges
    • Griekse plaattaart
    Pasta
    • Pasta alla Norma
    • Pasta pesto
    • Pasta met Gorgonzola
    • Pasta met garnalen
    Klassiekers
    • Boeuf Bourguignon
    • Perfecte bolognesesaus
    • Melanzane Parmigiana
    • Echte chili con carne
    Keukens
    • Italiaanse keuken
    • Franse keuken
    • Aziatische keuken
    • Midden-Oosten keuken
    Welke wijn bij...
    • Stoofvlees?
    • Asperges
    • Meer combinaties
    • Welke hapjes bij champagne?
    Hotspots
    • Gent
    • Antwerpen
    • Rotterdam
    • Den Haag
  • Webshop
  • E-Book
  • Recepten
    • BBQ
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Salades
    • Hoofdgerechten
      • Hoofdgerecht met vis
      • Hoofdgerecht met vlees
      • Vegetarische hoofdgerechten
    • Pasta & risotto
    • Desserts
    • Taarten
    • Borrel
    • Klassiekers
  • Wijn
    • Wijnrecensies
      • Witte wijn
      • Rode wijn
      • Rosé wijn
      • Mousserende wijn
      • Dessertwijn
    • Wijninspiratie
    • Interviews
  • Wijn & Spijs
    • Welke wijn bij welk gerecht?
  • Inspiratie
    • ILFW Travel
  • Over
    • About me
    • Samenwerking
    • Proefpanel
    • Linkinbio
    • Overzicht van alle schrijvers
    • Contact
    Foodblogger Jody Mijts

    Jody Mijts

    Food I Love

    Sriracha, pulled pork, gebraden kippetjes, oude kaas, frietjes à la Heston Blumenthal, gerookt paprikapoeder, boerenboter, crème brûlée, zelf likeurtjes maken

    Wine I Love

    Pinot Noir (Bourgogne), Riesling, Barbaresco, Barolo, Haut-Medoc, eiswein, trockenbeerenauslese, port en alle bubbels! (champagne, crémant, cava, prosecco)

     

    Wie is Jody Mijts?

    Ik ben Jody (31) en mijn interesse gaat vooral uit naar het onalledaagse, gekke, nieuwe en al het ongewoon lekkere. Niet alleen in eten, maar ik kan ook een gekke wijn-spijs combinatie zeer waarderen!

    Ik ben een afgestudeerd biogeoloog, met een specialisatie in fossielen. Toen ik op kamers woonde, had ik nog helemaal geen interesse in koken… De keuken was altijd vies, de oven altijd in gebruik en de fijnste pan stond altijd vol met pasta in de koelkast. Pas toen ik in 2011 ging samenwonen (en ik de hele keuken voor mezelf had) begon het te kriebelen en ben ik de ´verloren´ kooktijd in gaan halen!

    Tijdens mijn studie heb ik 6 jaar een bijbaantje gehad in een slijterij, dus ik had al wel wat ervaring met wijn, whisky en bier. Maar toen ik bijna 7 jaar geleden mijn huidige vriend (sommelier) tegenkwam was het hek van de dam… De vakanties staan nu eigenlijk altijd in het teken van wijn (Duitsland, Jura, Bourgogne, Noord-Italië, Portugal, Loire) en lekker eten.

    Wat jullie vooral van mij zullen zien zijn recepten waar je even de tijd voor moet nemen of recepten die zeer geschikt zijn als je eters krijgt. Lekker in de keuken bezig zijn met koken, glaasje wijn erbij… Haasten doe je maar doordeweeks, in het weekend is het tijd om te genieten!

    Verder heb ik een enorme kookboekenfetish. Heerlijk om gewoon op de bank (zelfs in bed/bad) met een kop thee  foto´s te bekijken en inspiratie op te doen voor maaltijden die nog gaan komen.

    Met vriend Franz (maître/sommelier) en twee katjes (Jacky & Gaia) woon ik nu in Rijswijk, vlakbij Den Haag.

    Ben je benieuwd naar mijn andere recepten, kookboekenreviews en wijn-, bier- en whiskytips? Neem dan eens een kijkje op OngewoonLekker.com.

    Credit: fotograaf Frank Dorren
    Locatie: Fenix Food Factory in Rotterdam

     

    Mis niets! Volg, deel of print

    Delen Pin Delen Printen
    Website

    ongewoonlekker.com/

    Contact

    info@ongewoonlekker.com

    Artikelen door Jody
    Alle artikelen

    Meest populair

    • Melanzane alla Parmigiana uit Vijf seizoenen van Jonathan Zandbergen
      Perfecte Melanzane alla Parmigiana – origineel recept
      in
    • Pasta met Gorgonzola en katenspek
      Pasta met Gorgonzola uit de voorraadkast
      in
    • Kip uit de oven met aioli uit het kookboek Extra Vierge van Sandra Alvarez
      Spaanse hele kip uit de oven met aioli
      in

    Mis nooit meer de beste food & wine – tips

    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Over I Love Food & Wine

    I Love Food & Wine is een culinair platform met de lekkerste, spannendste en mooiste
    Wijn ❤Spijs ❤Combinaties. Foodschrijver en Register Vinoloog Jolande Vos zorgt samen met haar team elke dag weer voor verrukkelijke food & wine pairings. Uiteraard met recepten van de gerechten en de verkoopadressen van de getipte wijnen. Verder wijnbeoordelingen door het professionele I Love Food & Wine- proefpanel, kookboekrecensies en culinaire hotspots.

    Jolande Vos Jolande Vos

    ilovefoodwine op Instagram

    …

    Blijf op de hoogte

    FacebookTwitterInstagramPinterest
    • Disclaimer
    • Verantwoording
    • Contact
    • In de media
    • Samenwerking

    I love Food and Wine

    © Copyright I Love Food & Wine * All Rights Reserved.
    Privacyverklaring I Love Food & Wine

    Exclusive Member of Mediavine Food