Foodblogger Jody Mijts

Jody Mijts

Food I Love

Sriracha, pulled pork, gebraden kippetjes, oude kaas, frietjes à la Heston Blumenthal, gerookt paprikapoeder, boerenboter, crème brûlée, zelf likeurtjes maken

Wine I Love

Pinot Noir (Bourgogne), Riesling, Barbaresco, Barolo, Haut-Medoc, eiswein, trockenbeerenauslese, port en alle bubbels! (champagne, crémant, cava, prosecco)

 

Wie is Jody Mijts?

Ik ben Jody (31) en mijn interesse gaat vooral uit naar het onalledaagse, gekke, nieuwe en al het ongewoon lekkere. Niet alleen in eten, maar ik kan ook een gekke wijn-spijs combinatie zeer waarderen!

Ik ben een afgestudeerd biogeoloog, met een specialisatie in fossielen. Toen ik op kamers woonde, had ik nog helemaal geen interesse in koken… De keuken was altijd vies, de oven altijd in gebruik en de fijnste pan stond altijd vol met pasta in de koelkast. Pas toen ik in 2011 ging samenwonen (en ik de hele keuken voor mezelf had) begon het te kriebelen en ben ik de ´verloren´ kooktijd in gaan halen!

Tijdens mijn studie heb ik 6 jaar een bijbaantje gehad in een slijterij, dus ik had al wel wat ervaring met wijn, whisky en bier. Maar toen ik bijna 7 jaar geleden mijn huidige vriend (sommelier) tegenkwam was het hek van de dam… De vakanties staan nu eigenlijk altijd in het teken van wijn (Duitsland, Jura, Bourgogne, Noord-Italië, Portugal, Loire) en lekker eten.

Wat jullie vooral van mij zullen zien zijn recepten waar je even de tijd voor moet nemen of recepten die zeer geschikt zijn als je eters krijgt. Lekker in de keuken bezig zijn met koken, glaasje wijn erbij… Haasten doe je maar doordeweeks, in het weekend is het tijd om te genieten!

Verder heb ik een enorme kookboekenfetish. Heerlijk om gewoon op de bank (zelfs in bed/bad) met een kop thee  foto´s te bekijken en inspiratie op te doen voor maaltijden die nog gaan komen.

Met vriend Franz (maître/sommelier) en twee katjes (Jacky & Gaia) woon ik nu in Rijswijk, vlakbij Den Haag.

Ben je benieuwd naar mijn andere recepten, kookboekenreviews en wijn-, bier- en whiskytips? Neem dan eens een kijkje op OngewoonLekker.com.

Credit: fotograaf Frank Dorren
Locatie: Fenix Food Factory in Rotterdam