Stem mee!

Wie wordt de beste Wijnbar 2017?

De competitie om de titel ‘Wine Bar of the Year’ is weer van start gegaan. Tijdens deze vierde editie strijden 130 wijnbars om de titel. En traditiegetrouw start de eerste ronde met een stemronde op internet. Stem je ook mee op jouw favoriete wijn hotspot?

Duizenden wijnfanaten brengen jaarlijks hun stem uit en kiezen zo hun favoriete wijnbar. In 2014 ging Wijncafé Lefebvre in Utrecht er met de titel vandoor, gevolgd door Bouzy Wine & Food in Den Haag in 2015 en vorig jaar mocht VinVin in Utrecht zich Wine Bar of the Year 2016 noemen.

Hoe gaat de wedstrijd in z’n werk?

Van 10 augustus tot 30 september kan iedereen een stem uitbrengen. Je vindt de lijst met 130 wijnbars op wine-bars.nl. Vervolgens gaan er 15 wijnbars door naar de volgende ronde. Deze lijst met 15 stuks wordt samengesteld door drie verschillende jury’s. Er worden 6 wijnbars gekozen door het publiek, 6 wijnbars door de vakjury en 3 wijnbars kiezen de wijnbars zelf. En nee, de wijnbars kunnen niet op hun eigen zaak stemmen. Deze 15 wijnbars maken zich daarna op voor de volgende ronde. Tot slot zal de vakjury onaangekondigd iedereen bezoeken en de wijnbars op verschillende vlakken beoordelen. Daarna wordt uiteraard de winnaar van dit jaar bekend gemaakt.

Wie zit in de vakjury?

Wat is een topcompetitie zonder topjury? De vakjury staat ook dit jaar weer onder leiding van Sharon van Lokhorst, hoofdredacteur van WINELIFE magazine. Met Robert Verhoeven (mede-eigenaar van Pitch PR en oprichter van www.wine-bars.nl), Hans van de Meeberg (Misset Horeca en www.specialbite.nl), Ron Vermeulen (hospitality expert en www.food-market.nl) en Robert van Dijk (hoofdsponsor Coravin) is de jury van 2017 compleet.

 

logo winebar of the year

 

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *