Cadeaubon van Wijn&Spijs Kerst

Last minute kerstcadeau
Surprise Dinner onder de boom

Nog op de nipper een kerstcadeau nodig? Geef een Surprise Dinner! Met de cadeaubon kan de gelukkige ontvanger zelf een datum en een stad kiezen. De rest blijft tot op de dag van het diner een surprise! Magda van der Rijst en dochter Roos gingen voor Ilovefoodwine.nl op pad om te ervaren of zo’n avondje uit eten in verschillende restaurants bevalt. Een persoonlijk verslag.

 

Magda en Roos van der RijstMagda woont in Rotterdam en dochter Roos in Amsterdam. Samen kozen ze voor een Surprise Dinner in Utrecht. Het werd de Domstad omdat ze die in culinair opzicht nauwelijks kennen en omdat – dat was bekend – de restaurants goed bereikbaar zouden zijn vanaf Centraal Station. Wat waren hun verwachtingen vooraf?

Magda: Ik verwachtte een bezoek aan drie voor mij nieuwe restaurants en had heel erg zin om mij te laten verrassen. Ik ga regelmatig en graag uit eten en meestal weet ik precies waar ik op een bepaald moment trek in heb. Voor deze avond had ik dat helemaal losgelaten.’

Roos: Er is weinig dat ik liever doe dan uit eten gaan. Toch vond ik dit best spannend. Meestal kies ik met veel aandacht een restaurant uit en over het algemeen ben ik niet zo van de verrassingen, dus ik was benieuwd of dit concept me zou bevallen. Ik ken(de) Utrecht helemaal niet goed en vond het sowieso heel leuk daar iets wegwijzer te worden.’

Wie zich aanmeldt voor een Surprise Dinner krijgt een week van tevoren een herinnerings-mailtje met de aankondiging dat je pas op de ochtend van het Surprise Dinner hoort in welk restaurant je wordt verwacht.

Magda: Die mailtjes zijn absoluut prikkelend. Ik had daardoor nog meer voorpret dan anders. Eigenlijk ben je vanaf die berichten al bezig met het etentje terwijl je nog niets weet.’

Het startrestaurant voor Magda en Roos was: Vis & Meer, Drieharingenstraat 4 in Utrecht.

Roos: We hadden op Utrecht Centraal afgesproken en zijn met Google Maps via Hoog Catharijne naar ons restaurant gewandeld. Ik had echt geen flauw idee wat ik kon verwachten. We kwamen in een steeg terecht waar iedereen onder de warmtelampen buiten zat te borrelen. Supergezellig en serieus druk op een doordeweekse avond.’

Magda: Zelfs zo druk dat ik me afvroeg of de mensen van het restaurant wel wisten waarvoor wij kwamen. “Surprise Dinner? Nooit van gehoord.” Dat bleek zeker niet het geval. We werden heel hartelijk welkom geheten en direct naar ons tafeltje geleid.

Roos: Exciting! We kregen water en brood (heel lekker, met olijfolie en goed zout) en de gastvrouw schonk de wijn in, één van Sardinië. Er was natuurlijk niks te kiezen, dus na een tijdje kregen we vanzelf het voorgerecht geserveerd. Het was een zalmgerecht dat verrassend goed bij de wijn paste.’

Magda: In dit eerste restaurant voelde ik me nog een beetje onrustig. Hoe gaat het verder? Moeten we zelf de tijd in de gaten houden? Die onrust was volkomen overbodig. Nadat we op ons gemak het voorgerecht hadden gegeten en van de wijn genoten, kwam de gastheer met een waaier van enveloppes. Roos trok er eentje.’

Roos: Ik zat er helemaal klaar voor om de naam van het volgende restaurant te zien, maar zag alleen cijfers en letters. We kregen coördinaten! Door die op Maps in te voeren komt je route tevoorschijn. Leuk: als je niet te nieuwsgierig bent, weet je dus nog steeds niet waar je terechtkomt. Weer via Hoog Catharijne kwamen we bij Metro City Kitchen uit.’

Het tweede restaurant: Metro City Kitchen, Jaarbeursplein 15.

Magda: En alweer een heel gezellige, tamelijk grote zaak met voorin een dik bezette bar. Wij kregen een intiem tafeltje voor twee en, ondanks de drukte, alle aandacht van de bediening. Ik vond het opvallend hoe goed er was nagedacht over de wijn-spijs-combinatie en hoe vlot en kundig er iets over de wijn werd verteld. In dit geval was het er een uit Marokko bij een mooie tournedos met aardappelgratin, biet en asperges. Marokkaanse wijn zie je niet zo vaak.’

Ik vond het opvallend hoe goed er was nagedacht over de wijn-spijs-combinaties

Roos: Ja! Leuk was het daar, lijkt me ook een topzaak voor een (uit de hand gelopen) borrel. De bediening moest aanpoten, maar lette goed op en had de tijd ons warm te ontvangen en veel te vertellen over het gerecht en de wijn. Na drie kwartier kregen we nieuwe coördinaten.’

 

Het derde en laatste restaurant: Prêt à Porter, Korte Jansstraat 4.

Pommeau de NormandieMagda: Na twee grote, goed bezette zaken, belandden we nu in een klein, knus pandje in de Korte Jansstraat: Prêt à Porter. Heel relaxed voor het dessert en een koffietje toe. Ook daar werden we als het ware opgewacht. Fijn en comfortabel gevoel. Bij het dessert met appel kregen we een Pommeau de Normandie. Dat is, zo werd ons verteld, een op houten vat gerijpte mixdrank van calvados en het sap van ciderappels. Fantastische combinatie en een ‘wijn’ die ik zelf nooit uitgezocht zou hebben. Alweer verrassend dus.’

Roos: Kortom, het was leuk, anders dan anders, lekker om tussen de gangen door even te lopen. Minpuntje: drie keer door Hoog Catharijne lopen was een beetje saai.

Magda: Heel ontspannen om helemaal nergens over na te denken. Je hoeft namelijk niks te kiezen. Ideaal concept ook voor een bedrijfsuitje of een reünie.’

 

Wijn&Spijs cadeaubon in zwarte envelopInhoud Surprise Dinner

Wat je krijgt:

  • 3 gangen verrassingsmenu
  • 3 bijpassende wijnen met een verhaal
  • 3 gezellige restaurants op goed middensegment-niveau
  • heel warm welkom

Hoe het werkt:
Via wijnspijs.nl boek je je surprise dinner. Op de dag van je diner krijg je een mailtje met je startrestaurant. Na het voorgerecht krijg je de coördinaten van je volgende restaurants. Na het hoofdgerecht krijg je op dezelfde manier een hint over het laatste restaurant.

Leuk omdat:
Op één avond eet je bij verschillende restaurants. Elk restaurant serveert een gerecht dat de stijl en de sfeer van de zaak goed neerzet. Daarbij wordt een wijn met een verhaal geserveerd.

Voor wie?
Voor iedereen die van lekker eten, goede wijn en verrassingen houdt. Ook een aanrader voor kleine groepen. Denk aan een personeelsuitje, etentje met je sportteam of een familiediner. Geen gedoe met menu- en wijnkaarten, tijd voor elkaar en je spreekt iedereen doordat je steeds verplaatst.

Kosten?
€ 60 per persoon.

 

Op de hoogte blijven van leuke culinaire hotspots? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *