Lifestyle

Onmisbaar keukengerei voor foodies

Ben je foodie (zoals ik), dan staat je keuken vol met handig keukengerei. Mijn kastjes puilen uit. Er is zelfs een klein deel, dat ik minder vaak gebruik, en dat staat in een open kast op de zolder. Niet helemaal praktisch, misschien moet ik toch eens een nieuwe keuken kopen, zou je zeggen. Anyway; op dit moment is mijn eigen keuken net iets te klein. Des te belangrijker dat mijn meest favoriete keukentools die ik ECHT NIET kan missen onder handbereik blijven. Benieuwd welke dat zijn? Kijk maar even mee.

Scherpe messen

Scherpe messen zijn voor mij het ALLERBELANGRIJKST. Ik heb ze dan ook in allerlei soorten en maten, van gewone koksmessen tot tomatenmesjes (met kartelrand), aardappelschilmesje, hakmes en broodmes. Je houdt ze lekker scherp met een aanzetstaal. En als ze dan toch een beetje bot zijn, dan laat ik ze slijpen bij de huishoud speciaalzaak.
En om ze scherp te houden, gooi je ze niet in een keukenla. Nee, ik zet de messen op een messenmagneet die aan de muur hangt. Echt ideaal!

Scherpe messen keukengerei
Scherpe messen gaan zelfs mee op vakantie

Espressomachine

Espressomachine Waar wij in huis niet zonder kunnen is een perfect kopje koffie. We hebben geen grote espressomachine zoals op de foto, maar gebruiken sinds jaar en dag een Nespresso-apparaat. Ook zijn we verslaafd aan de cupjes van Nespresso zelf. Want die blijven toch echt het allerlekkerst (mijn favoriet is Livanto). En ja, ons Nespresso-apparaat gaat zelfs mee op vakantie en wordt dan vervoerd in de Nespresso vakantiekoffer. Helaas is die inmiddels versleten, en ook niet meer te koop.

 

Microplane rasp

Sta je graag in de keuken en bak je graag taarten of een cake, dan kun je niet zonder de keukenrasp van Microplane. Dit is dé rasp onder de raspen. Je kunt hem kopen in verschillende varianten: grof, fijn of breed. Want de ene is fijn voor het raspen van citrusschil, knoflook of Parmezaanse kaas, en met de ander maak je perfecte chocoladekrullen. Microplane raspen zijn misschien wat duurder, maar ze gaan wel een leven lang mee en blijven ALTIJD scherp.

Microplane rasp
De Microplane rasp blijft altijd scherp

 

Quooker kraan

Quooker kraan; onmisbaar keukengereiKeukens, traditioneel of hypermodern qua design, een quooker kraan mag niet ontbreken. Ik ben in ieder geval helemaal dol op de mijne. Die heb ik dan ook al meer dan 20 jaar. Tegenwoordig heb ik de gemengde versie waaruit je zowel koud, warm als kokend water kunt tappen, de zogenaamde FLEX kraan. Heb je eenmaal zo’n kokend-water-kraan, dan heb je geen fluitketel of waterkoker meer nodig. De quooker versnelt het kookproces. Je kunt er van alles mee, want je hebt direct heet water voor je thee, aardappels, groente, maar het is ook makkelijk om snel flesjes om te spoelen of tomaten te ontvellen. Echt ideaal!

 

Broodrooster

Een vaste plek op het aanrecht is ingeruimd voor mijn broodrooster. Of ik nu vers of oud brood heb, maar mijn lunch bestaat steevast uit een geroosterde boterham. Ik koop dus maar 1x in de week brood, bewaar het gewoon in de broodtrommel, en door het roosteren wordt het heerlijk krokant. Voor mij geen brood uit de vriezer. Dat bespaart een hoop ruimte, want mijn vriezer zit ook altijd boordevol.

Messenmagneet en broodrooster: onmisbaar keukengerei
Messenmagneet tegen de muur, broodrooster staat klaar voor dagelijks gebruik

Digitale weegschaal

Ik houd van precisiewerk in de keuken, zeker als ik mijn eigen recepten moet uittesten. Een digitale weegschaal is dan onmisbaar. Er liggen zelfs twee stuks in mijn keukenlade, zodat ik er altijd eentje heb die het doet (voor het geval de batterij leeg is). Kies er eentje die je tussentijds weer op nul kunt zetten (= de zogenaamde tarra functie), dan is het des makkelijker om verschillende ingrediënten achter elkaar in een mengkom af te wegen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *