Charmante kennismaking

Negro bij Bridges

Tijdens een prachtig diner bij restaurant Bridges, hét Michelin-sterrenrestaurant van Sofitel Legend The Grand Amsterdam, proefde ik voor het eerst de wijnen van Negro Angelo e Figli uit Piëmonte. Dat bleek een zeer aangename kennismaking!

Vanaf dit najaar wordt dit label exclusief geïmporteerd door De Monnik Dranken uit Oldenzaal. Wijninkopers Joke Holster en Robert Handjes (voorheen werkzaam bij Intercaves) zochten naar een nieuwe producent in Piëmonte op de Vinitaly beurs. Daar werd Negro Angelo ontdekt.

Passioneel familiebedrijf

Azienda Agricola Negro Angelo e Figli is een echt familiebedrijf.  Al sinds 1670 is de familie Negro de trotse landeigenaar van deze winery in het hart van de Piëmonte.  Hun mooie landgoed ligt net buiten het dorp Monteu Roero, ca. 50 km ten zuiden van Turijn. Het bedrijf wordt geleid door het echtpaar Giovanni en Maria Negro en hun vier kinderen. Ze bezitten ca. 75 ha wijngaard, verdeeld over drie verschillende gebieden: Roero, Barbaresco en Barolo en hun passie ligt op het gebied van terroir. Ze zijn constant bezig om de inheemse klassieke rassen (o.a. arneis, nebbiolo, barbera en dolcetto) zo puur en herkenbaar mogelijk in de fles te krijgen.

Familie Negro
Azienda Agricola Negro is een echt familiebedrijf

Arneis is een van de speerpunten van Negro en Giovanni wordt gekscherend ook wel ‘Mr. Arneis’ genoemd, omdat hij als eerste in de regio een witte wijn maakte van 100% arneis. Maar niet alleen arneis is belangrijk, ze maken maar liefst 22 verschillende wijnen, waarvan wij er 9 tijdens dit diner hebben geproefd. Een ding is zeker: kwaliteit voert hier de boventoon. Bovendien werken ze hier ook nog eens biologisch! Hun motto luidt dan ook a family wine passion since 1670!

Wijn & Spijs

Het prachtige diner vindt plaats op het balkon met uitzicht op de adembenemende binnentuin van The Grand. We voelen ons als God in Frankrijk. Niet voor niets is restaurant Bridges onlangs gekozen tot ‘Het leukste Restaurant 2017’ van Amsterdam!

Het balcon van restaurant Bridges
Wine-director Lotte Wolf schenkt bij.

Chefkok Andrès Delpeut heeft een mooi viergangendiner gekookt en in samenwerking met Winedirector Lotte Wolf (Who Else?)  is het helemaal afgestemd op de wijnen van Negro.

Wat komt er zoal op tafel?

 

Rouleau van mooie meidROULEAUX VAN MOOIE MEID

Prachtig taartje met algen, unagi, zeekool en rijstcrème, met flinterdunne komkommerplakjes. We drinken Langhe Onorata en Roero Arneis.

ZWEZERIK

Krokant gebakken kalfszwezerik met palmkool en spekvinaigrette. Geflankeerd door Dolcetto d’Alba en Barbera d’Alba Dino 2015.

 

USA STEAK

Mooie steak van de BBQ met een chimichurri, omringd door gebakken bonen en kalfswang. Drie verschillende wijnen van de nebbiolo-druif zitten in het glas en kunnen de stevigheid van het gerecht prima aan.

AARDBEI & VANILLE

Fantasievolle combinatie van bosaardbeiencrème, basilicum merengue, roze peper-vanille jelly en vanille-anijs roomijs. De Moscato d’asti combineert perfect.

Welke wijn wordt er geproefd?

 

  1. Negro Langhe Onorata 2016 (=vermentino): bedwelmende neus met juicy sap en frisse zuren. Consumentenprijs: € 10,-
  2. Negro Roero Arneis Serra lupini 2016: in de neus wat citrusaroma’s en acaciabloesem. Zachte aandronk met goede zuren, rijp geel fruit en minerale afdronk. Interessant glas. Prijs: € 11,-
  3. Negro Dolcetto d’Alba Cescu 2016: mooie neus van rood fruit en kruidigheid. Sappig met frisse zuren. Licht en frivool. Prijs: € 10,-
  4. Negro Barbera d’Alba Dina 2015: Mooi sappig met goed bitters en aroma’s van bosfruit. Puur en clean. Echte Klassieker. Prijs: € 10,-
  5. Negro Roero Riserva Sudisfo 2013: 100% nebbiolo van de beste wijngaarden. Vele malen 3-bicchieri. Verfijnd met mooie rijpe tannines en goede geïntegreerde houtlagering. Is nog een baby. Niet in Nederland te koop.
  6. Negro Barbaresco Basarin 2013: 3 jaar rijping op Slavonisch hout. In de neus kruidig en licht smokey en intens. De smaak is verfijnd met mooi fruit en redelijke wat tannines. Lange afdronk. Prijs: € 25,-
  7. Negro Barbaresco Basarin 2012: 2 bicchieri in de Gambero Rosso. Prachtige neus met duidelijke herkenbare nebbiolo-aroma’s van rozen en violen, verfijnd. Zachte aandronk met rijp fruit (rozebottel) en rijpe tannines. Een plaatje met toekomst. Niet in Nederland te koop.
  8. Negro Barolo Serralunga d’Alba 2013: In de neus wat gesloten. Aandronk is redelijk zacht met rijpe maar nog strakke tannines, ook het hout overheerst nog iets. Power en structuur. Prijs: € 38,50.
  9. Negro Moscato d’Asti 2016: Prijs: € 10,-

 

Importeur: De Monniken Dranken

 

Op de hoogte blijven van het laatste wijnnieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *