Nieuw foodtijdschrift: EXTRA LEKKER!

Sinds 31 maart is er een nieuw tijdschrift in het schap gekomen, namelijk de Extra Lekker. Natuurlijk ken je de jaarlijkse restaurantgids Lekker 500. Maar uitgever Pijpermedia gaat nu viermaal per jaar nog een extra tijdschrift uitgeven onder de titel Extra Lekker. Boordevol informatie over de laatste trends op foodgebied, een kijkje in de keuken van bekende chef-koks, recensies van de nieuwste kookboeken, achtergrondinfo over speciale producten (asperges, advocaat en olie). En nog veel meer!

Zeven chefkoks geïnterviewd
In de Lekker 500 was al een voorproefje te zien van wat de inhoud zou gaan worden. Nu is de eerste van de vier specials klaar. Ook aan deze special heb ik opnieuw kunnen meewerken.  Twee grote onderwerpen zijn van mijn hand: Culi at Home en Chef’s Choice. In totaal 37 pagina’s. Met prachtig beeld van fotografe Renée Frinking. Voor Culi at Home heb ik 3 chef-koks mogen interviewen: Bobby Rust van Bridges (behorend bij hotel The Grand in Amsterdam), Dirk Zwertz van restaurant Prikkelz in Eersel en Kevin Fan van Asian Glories. Naast het interview geeft elke kok een kijkje in de keuken en hebben ze, speciaal voor deze editie, mooie receptuur bedacht.

Voor het artikel Chef’s Choice staan vier andere chefs in de spotlights: Ricardo van Ede (Nevel in Amsterdam), Niven Kunz (Niven in Rijswijk), Leon Mazairac (Podium onder de Dom in Utrecht) en Marcel van Zomeren (IDRW in Rotterdam). Deze vier koks verklappen het recept van hun signature dish. Hiermee laat een chef-kok zien wat íe kan. Waar hij extra trots op is. Het was een feest om bij al deze heren op bezoek te gaan en ze te spreken.

Komende dagen zal ik de chefs nog eens een voor een laten passeren. Met elke keer een extra tipje van de sluier.

Extra Lekker
Uitgever: Pijper Media
Prijs: € 7,95