Casa Carmela

Valencia: hét beste adres voor paella!

Valencia is de bakermat van de paella. De originele Paella Valenciana is een verrassende paella met konijn en slakken, maar de meest bekende is die met vis en schaaldieren. Omdat je ook in het toeristische Valencia hele slechte paella kan eten, zoek ik uitgebreid van tevoren op internet waar je VOLGENS DE LOCALS de beste paella kunt eten. En dat brengt mij naar Restaurante Casa Carmela.

Exterieur Casa Carmela in Valencia

Restaurante Casa Carmela ligt net één straatje van het strand vandaan en is alleen geopend voor lunch. Het is ontzettend groot en de hele zaal zit vol Spaanse families. De eerste keer dat ik hier ging eten, werden we direct aan de achterkant van het restaurant mee naar buiten genomen en op een ommuurd terras vol toeristen neergezet. Maar deze keer doe ik het anders; ik reserveer een tafel binnen (in het Spaans: dentro) en nu zitten we wel tussen de Spaanse families! Dat voelt helemaal ‘local’.

Uitgebreide wijnkaart

De heren van de bediening zijn volledig in pak gestoken en erg hoffelijk. Ze brengen gelijk de menukaart, en schenken water in ons glas. Bij het reserveren is al gevraagd welke paella we willen eten, dus we hoeven alleen nog maar wijn uit te zoeken. De wijnkaart is zeer uitgebreid met een hoop wijnen uit Spanje. Nu komen er uit de buurt van Valencia voornamelijk witte wijnen, maar wij vinden ook een rode: namelijk de Monastrell.

Paella op houtvuur

De paella wordt bij Restaurante Casa Carmela traditioneel bereid op een open vuur van vochtig sinaasappelhout.

Bereiding paella bij Casa Carmela in Valencia
Bereiding paella op open vuur van vochtig sinaasappelhout

En daar zijn ze trots op. Nog voor de wijn is ingeschonken staan we al nieuwsgierig in de keuken. Het is er ontzettend warm en de rook vult de hele ruimte. Langs één wand zien we allemaal houtvuurtjes waarop pannen paella staan te pruttelen. Twee koks werken hard om het vuur en de paella in de gaten te houden. Aan de andere kant van de keuken staan stapels gevulde paella-pannen klaar om het vuur op te gaan. Erg interessant om dit te zien!

 

When in Valencia, do as the Valencians do

 

Wij hebben gekozen voor de Paella Valenciana. We krijgen de paella recht van het vuur vandaan met pan en al op tafel. In de pan een dunne laag mooie gele rijst met daarop stukken konijn, slakjes, artisjokken en snijbonen. Het ruikt verrukkelijk. En zo smaakt het ook.

Lege pan paella van restaurante Casa Carmela in Valencia
De pan is schoon op!

We schrapen de hele pan leeg. De rijst is zo al heerlijk, maar die knapperige bodem van rijst die op de bodem vast zit is helemaal fantastisch.

Dus: When in Valencia do as the Valencians do! En ga paella eten bij Restaurante Casa Carmela.

 

Op de hoogte blijven van leuke culinaire hotspots? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *