Gezonde daghap

Restaurant zonder personeel

Restaurant BUUF opende in 2012 haar deuren aan de Overtoom in Amsterdam. Het restaurant speelde in op de crisis en lanceerde een toegankelijk en betaalbaar restaurantconcept zonder bediening, maar mét service. Hier eet je alsof je bij jouw buurvrouw op bezoek bent; gasten pakken hun eigen drankjes uit de koelkast en overleggen met de keuken wat de pot schaft. En blijf je liever thuis, werk je over of zit je in het Vondelpark, dan worden de gezonde gerechten met alle liefde vanaf heden gewoon bezorgd.

Geen bediening, wel service

Geïnspireerd door de crisis, lanceerde BUUF in 2012 haar restaurantconcept zonder bediening maar mét service. Dit laagdrempelige restaurant biedt gezonde en betaalbare lunch- en avondgerechten. In een huiselijk retro interieur pakken gasten zelf de menukaart en hun eigen drankjes. Het eten wordt aan de counter besteld en speciale wensen worden met de keuken overlegd. De kok laat vervolgens weten wanneer het gerecht klaar staat.

Eten voor minder dan een tientje

“Onze filosofie is dat je hier elke dag moet kunnen eten”, vertelt horecaondernemer Steffi Peters. “We bieden zes gevarieerde daghappen – twee vlees, twee vis en twee vegetarisch – voor slechts € 8,80 die dagelijks rouleren. Als je geen tijd of zin hebt om te koken, dan kan je hier terecht. Voor een betaalbare prijs, voldoende variatie en een gezonde insteek.” BUUF richt zich op een brede doelgroep. “Iedereen is welkom. En dat zien we ook terug in de verscheidenheid aan gasten. Van studenten die hier betaalbaar kunnen eten met opa en oma, tot aan gezinnen met kinderen en hipsters die iets eten voordat ze gaan sporten.”

Ook voor mensen met speciale wensen

Alle gerechten worden huisgemaakt door chef-kok en ondernemer Patrick Schuurman. “Ik ga graag de uitdaging aan om een betaalbaar menu op tafel te krijgen. We werken veel met seizoenproducten en kopen slim in”, legt Schuurman uit. “Ik kook al dertig jaar en het is nog steeds mijn hobby. We proberen weg te blijven van clichés en gaan het gesprek aan met onze gasten. Wij koken graag met zo min mogelijk e-nummers op een ambachtelijke wijze. Onze vegetarische maaltijden zijn populair, ook bij niet-vegetariërs. Verzoeken wat betreft allergieën en koolhydraten zijn geen probleem. Mensen met speciale wensen, daar houden we rekening mee. Het is mijn missie om onze gasten in de watten leggen.”

Bezorgservice

Met de bezorgservice biedt BUUF nog meer gemak. De gerechten worden thuis, op het werk of in het park bezorgd. Desgewenst kan er een complete picknickmand besteld worden. Deze picknickmand is ook af te halen bij het restaurant dat zich praktisch aan het Vondelpark bevindt.

 

 

Op de hoogte blijven van culinair nieuws? Geef je hier op.

 

fotocredit:  Diederik van der Laan

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *