Nieuw in Rotterdam

Restaurant Cannibale Royale: ook voor een laat diner

Dit voorjaar opende de hippe restaurantketen Cannibale Royale zijn deuren, pal in het centrum van Rotterdam. Cannibale Royale noemt zichzelf een ‘Brasserie Extraordinaire’. Maar wat kun je hier dan verwachten? Luciana Lauxtermann van I Love Food & Wine mocht de persopening bijwonen en doet verslag.

 

exterieur Cannibale Royale op de Westblaak in
Restaurant Cannibale Royale staat pal naast het skatepark op de Westblaak 

Gaan eten bij Cannibale Royale is een ware belevenis. Ze hadden al 5 vestigingen in Amsterdam, maar nu is de eerste locatie in Rotterdam geopend! Het is een kruising tussen een Franse brasserie en mysterieuze bar met een ongedwongen sfeer. Muziek speelt een belangrijke rol. Ze zetten zichzelf neer als een zogenaamd ‘nachtrestaurant’ waar iedereen welkom is. De inspiratie voor het concept ontstond tijdens een reis naar Bombay in India. Met name de levendigheid en het kunnen aanschuiven voor een diner laat op de avond sprak de eigenaars aan. Bij Cannibal Royale kun je dan ook tot minstens 22.30 uur nog een tafeltje reserveren.

Hip en stoer

De nieuwe vestiging van Cannibale Royale zit aan de Westblaak in het centrum van de stad waar ook het grootste skatepark van Europa zich bevindt. Op deze unieke locatie krijg je meteen een goede indruk van wat je binnen kunt verwachten.

Interieur Cannibale Royale in Rotterdam
Stoer interieur

Het interieur is stoer en laagdrempelig; een zogenaamde ‘what you see, is what you get’-entourage met veel hout, glas en staal. Je voelt meteen; dit is een plek waar een ieder welkom is. Of je nu komt voor een lekker stuk vlees, of sappige veggie gerechten, hier kan het allemaal.

Eigenaar Gavan Goossen opent de avond

Eenmaal binnen geniet ik meteen van een heerlijke cocktail. Ondertussen vertelt Gavan Goossen, de mede oprichter, ons bevlogen over het concept en de reden van deze nieuwe vestiging. De achtergrondinformatie over de eigen gemaakte jenever genaamd ‘Le Coeur’ maakt deze introductie af en ik kan niet wachten om dit alles te proeven. We beginnen de avond met wat bar bites.

Wat staat er op de kaart?

Cannibale Royale staat in eerste instantie bekend om vers eten met ingrediënten van de beste kwaliteit en het vlees van de grill. Voor de echte carnivoren zijn de gerechten zoals de house smoked pork belly strips dan ook een hemelse beleving. Maar voor de vegetariërs onder ons ben je hier ook aan het juiste adres! Zo bewijzen de overheerlijke crispy cauliflower wings maar weer hoe de vegetarische keuken zich heeft ontwikkeld. Wat zijn deze lekker en wat mij betreft niet te onderscheiden van de echte chicken wings. Chapeau!

Jenever Cannibale Royale
Bij Cannibale Royale maken ze een eigen jenever

Daarnaast ontwikkelde de restaurantformule hun eigen tapbier La Rouge en hebben ze nu ook hun eigen gemaakte jenever.

Conclusie: Bij Cannibale Royale in hartje Rotterdam is het de ongedwongen, rauwe, sfeer en pure kwaliteit van het eten wat deze locatie weer tot een nieuwe culinaire beleving maakt! We komen graag terug.