Nieuw in Oisterwijk

Restaurant Alma ziet levenslicht

Restaurant & bodega Alma is het eerste restaurant van Malou Hagenaars en Wouter van Laarhoven, een nieuw top-horecapaar. Op 19 november jl. gingen de deuren open van het mooie pand aan De Lind in Oisterwijk. En om te laten zien wat ze in huis hebben organiseerde Alma een lekkere lunch waar Anita Ootjers namens I Love Food & Wine bij aanwezig was. Lees hier wat ze ervan vond.

Wouter en Malou van restaurant Alma in Oisterwijk
Wouter en Malou

Alma (betekent in het Spaans ‘ziel’) is gevestigd in het historische pand De Swaen waar destijds Cas Spijkers de sterren van de hemel kookte. Op de begane grond heeft Alma een laagdrempelige bodega (met terras), die is voorzien van een eigen keuken. Gasten kunnen hier de hele dag terecht voor een goede maaltijd, bites, een goed glas wijn of bier en een kop koffie. Op de bovenverdieping is een fine dining restaurant gevestigd met 48 stoelen, waar alles draait om kwaliteit en gastvrijheid. Wouter kookte eerder bij De Molen in Kaatsheuvel een ster, en stond als chef in restaurant Wynwood in Eindhoven, waar ook Malou werkte. Ieder gerecht op de kaart van Alma heeft hij tot in de finesses samengesteld en vertelt een verhaal. Tot en met de unieke kaantjesboter bij het brood aan toe. Niets wordt aan het toeval overgelaten.

Brioche met paling van Alma
Brioche met paling wordt geserveerd in de Bodega, heerlijk lunchgerecht (€ 12!)

 

Perfectie als uitgangspunt

Dat het opstarten van een restaurant waar alles moet kloppen geen kinnesinne is bleek ook hier: Alma ging 3 maanden later open dan gepland. Maar dan is alles ook echt zoals het paar het wilde. De inrichting, verzorgd door ZOUT ontwerphuis, klopt aan alle kanten, van de houten vloer, de leren banken, de tafelbladen, tot en met de spotjes aan toe. En dan is de open keuken ook nog een echte eyecatcher. Om nog maar niet te spreken van het toilet (ik verklap niks).

Ceviche van koningsvis wint!

Tijdens de lunch werden we eerst getrakteerd op enkele bites die beneden in de bodega worden geserveerd zoals BBQ Ribfingers en een bisque van kreeft met tortellini. Vervolgens enkele amuses van het restaurant, allemaal kleine kunstwerkjes met een heerlijke smaak. En toen moest de echte lunch nog beginnen!

Die begon met wat mij betreft het mooiste gerecht van de middag: Een Koningsvis ceviche met maïs en jalapeño. Zalig! Hierna Zeeduivel met beurre noisette en kapperblad en Entrecote met rodekoolkimchi en rodewijnjus.

Zeeduivel met beurre noisette en kapperblad van restaurant alma
Zeeduivel met beurre noisette en kapperblad: fine dining gerecht

De wijnen die bij de gerechten geserveerd werden klopten als een bus en werden vol gedrevenheid toegelicht door Michael Daals van Dare Wines (in 2008 door GaultMillau uitgeroepen tot meest talentvolle sommelier van Nederland).

Malou barst van enthousiasme

Terwijl we genoten van Malou’s lievelingsgerecht, de varkenswang met baba ganoush en cashew vertelde ze enthousiast over hun avontuur tot nu toe. Even droomde ik weg en dacht terug aan de tijd dat ik zelf samen met mijn partner een restaurant overnam en 24/7 vol hartstocht bezig was om er een succes van te maken. Die energie en gedrevenheid die ik toen voelde zie en hoor ik terug bij Malou, het maakte me een beetje (positief) melancholiek.

Mening: passie spat ervan af

Wanneer mensen zo vol enthousiasme beginnen aan een avontuur waarbij kosten nog moeite lijken gespaard, kun je niet anders dan hopen dat het gaat lopen. Tot nu toe is de agenda zo goed als vol, een mooi teken. Aan de passie van Wouter en Milou zal het in ieder geval niet liggen en ook niet aan hun heerlijke eten en werkelijk fantastische bediening. Ik wens ze dan ook ongelooflijk veel succes daar in het mooie Brabant!

Op de hoogte blijven van leuke culinaire hotspots? Meld je aan voor de nieuwsbrief.