Plantage 87

Parel aan het Braassemermeer

Eten is beleven! Omdat ik vanuit mijn functie bij het Nederlands Visbureau de hele dag over eten communiceer, in dit geval vis, schaal- en schelpdieren, is de regelmatige beleving bij het feitelijke product onmisbaar. Ik ben zelf geen hobbyhok en daarom laat ik graag voor me koken. Ik bezoek van tijd tot tijd restaurants die uitblinken, liefst met een mooie wijnkaart. Onlangs bezocht ik restaurant Plantage 87.

Ver van de drukke stad, bij de jachthaven  aan het Braassemermeer, vind je dit verborgen ‘pareltje’: restaurant Plantage87. Met passie voor koken en gastvrijheid, én tuinieren als een uit de hand gelopen hobby, runnen Stephan en Wendie Möllers sinds enkele maanden dit sfeervolle restaurant.

Restaurant Plantage 87
Kunstwerkje van Plantage 87

Op de menukaart tref je pure en (h)eerlijke gerechten. De naam Plantage verwijst naar het adres in Oude Wetering, maar grijpt ook terug naar de eigen groentetuin, die op een steenworp afstand ligt. Gekozen wordt voor heel veel mooie producten uit de nabije omgeving.

Alles klopt

Eigenlijk heb je niet eens een menukaart nodig: kies voor een 3-, 4- of 5-gangenmenu en laat je verrassen. Zo genoot ik van de snoekbaars, op de huid gebakken met gekaramelliseerde witlof, aardpeer en een beurre noisette van hazelnoten uit Piemonte. Bij elk gerecht adviseert gastvrouw en sommelier Wendie een mooie bijpassende wijn uit de respectabele collectie.

Ook de smaak van de gegratineerde kabeljauw met schorseneren, mini pijlstaart inktvis, champignons en een saus van prei…; in een woord overheerlijk! Bovendien is elk gerecht niet alleen lekker van smaak, maar wordt ook nog eens als een prachtig kunstwerkje opgediend.

 

Plantage87 is lid van Euro-Toques Nederland, een vereniging van professionele koks en restaurateurs die staan voor gezonde voeding die ambachtelijk wordt bereid met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven. 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *