Cooqing vocher

Ode aan Aziatisch restaurant O&O

Even een terugblik op de Cooqing-voucherwedstrijd van I Love Food & Wine! Begin van het jaar won Nathalie Jacobs  namelijk deze wedstrijd.  Met deze voucher zorgt de organisatie COOQING ervoor dat jij kunt komen koken in de keuken van het restaurant van jouw keuze. En Nathalie koos voor haar favoriete restaurant O&O (laat dat nou ook een van mijn favorieten zijn). Ze heeft haar ervaring op papier gezet. Lees even mee…

Exterieur restaurant O&O
Aziatisch restaurant O&O in St. Willibrord

“We houden van wijn, koken en lekker eten, mijn man en ik. Zo kwam ik begin vorig jaar op de Facebook pagina terecht van I Love Food & Wine.  Iedere week recepten en tips, erg leuk. In november kon je via deze Facebook pagina een zogenaamde ‘cooqing voucher’ winnen. Je moest zeggen in welk restaurant je wel eens dag in de keuken mee wilde lopen en waarom. Ik besloot mee te doen met deze wedstrijd en noemde ons lievelingsrestaurant;  restaurant O&O in St. Willibrord waar we al een aantal jaren graag komen genieten van de heerlijke Aziatische gerechten die er geserveerd worden.

Mijn droom wordt werkelijkheid

Nathalie met Helena
Winnares Nathalie aan het werk, samen met Helena Tsang

Half december werd er contact met me opgenomen en kreeg ik te horen dat ik de wedstrijd had gewonnen. Een droom die uit kwam. Ik mocht een dag mee mocht lopen bij restaurant O&O! Twee dagen later werd ook nog eens bekend dat O&O een Michelin ster had gewonnen! Ik mocht dus niet alleen bij ons lievelingsrestaurant meekoken, maar ook nog eens in een restaurant met een ster!

Op vrijdag 31 mei was het dan zover.  Ik werd om 12 uur verwacht en werd bij aankomst al opgewacht door Helena en Danny, de lieve eigenaren van het restaurant.  Ik werd aan de rest van de keukenbrigade voorgesteld en kon gelijk aan de slag. Ik begon om met Levi, de sous-chef, gestoomde oesters open te steken en mocht meehelpen met de mise en place . Ik heb de dag van mijn leven gehad, mocht echt met alles meehelpen. Van langoustines wegen en schoonmaken tot gyozas maken met Helena. Danny, Helena, Levy, Maurice en Maud legden me alles met veel enthousiasme uit. Monica en Wendy, de dochters van de eigenaren,  kwamen af en toe ook even vanuit het restaurant om de hoek kijken.

Om 18 uur kwamen mijn man Bernd, Jolande Vos, de eigenaresse van I Love Food & Wine met haar man Peter en Yvon Veugelers, de eigenaresse van de cooqingvoucher met haar echtgenoot Han. Ik mocht mee helpen de gerechten voor deze tafel te bereiden , de borden op te maken en zelfs te serveren. De sfeer was geweldig. Iedereen genoot met volle teugen van de geweldige gerechten en er werd aan tafel volop over lekker eten, koken en wijn gepraat. De cooqing voucher geeft kookliefhebbers de kans hun droom waar te maken. Ik heb van iedere minuut in de keuken van O&O kunnen genieten en heb ontzettend veel geleerd.

Ik wil iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt ontzettend bedanken. Het is een dag die ik nooit zal vergeten en hoop het ooit nog eens over te mogen doen.”

Scheermes Xo van O&O
Scheermessen XO, een signatuurrecept van chefkok Danny Tsang. Met wilde gamba, zeekraal, glasnoedels en XO-saus

Krijg je ook zin om eens te gaan eten bij Michélinster-restaurant O&O? Je kunt hier reserveren. Let alleen even op: ze zijn met zomerreces tot woensdag 21 augustus.

 

Op de hoogte blijven van leuke culinaire hotspots? Meld je aan voor de nieuwsbrief.