Culinair Rotterdam

Fruits de Mer bij de ‘The Park’

Restaurant The Park in Rotterdam (inspired by Erik van Loo) staat van vrijdag 8 t/m zondag 17 september in het teken van “Fruits de Mer”. Gastronoom/sommelier Martine van den Bos van I Love Food and Wine mocht alvast voorproeven…

Toen ik uitgenodigd werd om dit evenement te komen voorproeven, waren mijn smaakpapillen al onderweg! Ik heb namelijk al een keer heerlijk gegeten bij The Park en verwachtte er goede dingen van.

Shared Dining: zo doe je dat…

Fruits de mer doet mij denken aan een verblijf in Champagnestad Reims waar rijk gevulde schalen zeevruchten op tafel komen met een fles Champagne erbij. Gezellig en gezond eten, shared dining, genieten!

Fruits de Mer Bij The Park gaat het nog wat verder dan dat. Een compleet Fruits de Mer menu wordt voorgeschoteld, te beginnen met een hele fijne Cava van het Catalaanse wijnhuis Bohigas. En voordat de grote schalen met zeevruchten op tafel komen, zijn er alikruiken te proeven, Zeeuwse platte oesters (een primeur!)  en verschillende amuses zoals kreeftenflensjes met gamba, artisjok en truffelmayonaise. Een spiesje met octopus, moscardini (mini octopus), gedroogde tomaat en basilicum. Maar mijn absolute favoriet is de Sint Jacobsschelp ‘black and white’. Heel verleidelijk om te zien, heel verfijnde smaak met krokantjes en een limoen-kick als laatste om er een smaakbommetje van te maken.

En dan met z’n allen aan tafel voor een heerlijke bouillabaisse en dan je mogen vergrijpen aan al het verse lekkers op de schalen: kreeft, oesters,  mosselen, scheermessen, gamba’s, langoustines, krabscharen en vongole.

Wijn & Spijs: goed geregeld

Maître-sommelier Jasper Mein zorgt voor de wijnen. Bij de Fruits de Mer een glas Albariño uit Rias Baixas van Bodegas del Palacio de Fefiñanes 201: mooi fris en zuiver bij de schelpdieren. En een Provence rosé van La Coste past perfect bij de bouillabaisse en de schaaldieren wat mij betreft.

Bij mooi weer kun je op het grote terras van dit Fruits de Mer feestje genieten dat verzorgd wordt door chef de cuisine Richard de Vries.

Meer informatie en reserveren kan via de website van The Park >

Op de hoogte blijven van de beste culinaire adressen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *