Languedoc

De beste culi-adressen!

De Languedoc is een prachtige streek in Frankrijk, misschien wat erg zuidelijk, maar dan is het in oktober nog steeds heerlijk zomerweer. Ook als kwalitatieve wijnstreek is het in opkomst. De wijngaarden strekken zich uit van Nîmes tot aan de Côtes du Roussillon en behoren tot de oudste ter wereld. Heel lang stond de Languedoc bekend als de ‘wijnschuur van Frankrijk’. Maar niets is minder waar; er komen steeds meer prachtige wijnen vandaan. Ga mee op reis met Foodies on Winetravel en ontdek de mogelijkheden op het culinaire vlak. Verlekker jezelf alvast met deze adressen:

Oesters uit het Étang de Thau

Tussen Montpellier en Béziers, direct aan de kust van de Middellandse zee, ligt het meer of bassin van Thau. Dit is het grootste meer van Languedoc-Roussillon in Frankrijk. Het is 75 km² groot en ongeveer 4,5 meter diep. Hier worden mooiste oesters van Frankrijk geoogst. Vanuit het vissersdorpje Bouzigues zijn er elke dag boottochten te boeken om de oesterteelt te bekijken. Aan de boulevard zijn tientallen kleine restaurantjes te vinden om ze tijdens de lunch ook nog eens te proeven. De moeite en een omweg waard! Ook bezoeken we een producent van Picpoul de Pinet; frisse witte wijn uit de streek. Alvast een voorproefje op de reis?

Restaurants met topkwaliteit

Het is altijd een sport om de juiste restaurants te vinden als je op reis bent: kleinschalig, kwaliteit en met een Franse sfeer. Deze restaurants kan ik van harte aanbevelen. Steeds opnieuw verrassend en om je vingers bij af te likken.

-Ô.Bontemps in Magalas

Domaine Gayda in Brugairolles

Fleurs d’Olargues in Olargues

En natuurlijk de restaurants uit ons reisarrangement. Kijk daar ook!

Museum Noilly-Prat

In het mooie historische vissersplaatsje Marseillan kun je de opslagplaatsen bezichtigen van Noilly-Prat. Noilly Prat is een droge witte vermout. In feite is het een versterkte witte wijn die jarenlang op vat ligt met een toevoeging van kruiden en specerijen (geheim recept). Ze maken daar ter plaatse drie verschillende varianten, waarvan er maar eentje in Nederland te koop is.  De rondleidingen in het museum zijn super interessant!

Schrijf je in voor deze culinaire reis in mei 2016

Krijg je ook zin om mee te gaan? Foodies on Winetravel (vinologen Jolande Vos en Petri Houweling) organiseren in mei twee superleuke culinaire reizen naar St-Chinian waar deze trekpleisters bezocht worden. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar!

Meer weten? Programma en prijzen vind je hier.

 

Astrid Joosten heeft samen met Therese Boer een webshop met kwaliteitswijnen. Je vindt deze webshop hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *