Ga je ook mee?

Culinaire Wandeling door Den Haag

Over een paar weken, op 9 juli, kun je deelnemen aan de Wijn&Spijs Wandeling in Den Haag. Dit is een fantastische invulling van je zondagmiddag. Lekker genieten van de mooiste gerechten, altijd gecomplementeerd door een glas heerlijke wijn die erbij past! Bij een aantal adressen heb ik al eerder eens gegeten; ze zijn absoluut een bezoek waard. Ik vertel in ’t kort wat je hier kunt verwachten. Wacht niet te lang met reserveren. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Deze keer vindt de wandeling plaats rondom de wijk ‘Uilebomen’; dit is een heerlijk sfeergebied in de Haagse binnenstad. Je vindt hier een mix van historische pandjes en leuke nieuwbouw.

Je komt o.a bij Brasserie Buitenhof midden in het centrum, tot aan restaurant The Penthouse op het Rijswijkse plein. Dat is de langste afstand (totaal 15 minuten), maar tussendoor wip je aan bij de andere adresjes. In totaal bezoek je 6 prachtige eetadressen. Ik zet ze even op een rij.

Welke restaurants?

Restaurant The Penthouse

Zalm van The PenthouseHier ben ik eerder geweest en het was een heel bijzondere ervaring. Alleen al voor deze plek zou je de WijnSpijs Wandeling gaan doen!
Restaurant The Penthouse is vooral een restaurant op een bijzondere locatie. Gesitueerd in een van de hoogste gebouwen van Nederland op de bovenste verdieping (42e ) zit het rooftop restaurant/annex cocktailbar en nachtclub met  een indrukwekkend uitzicht over de stad. Het gebouw heeft de bijnaam ‘De Strijkijzer’, en is geopend in 2007. Maar het restaurant werd pas begin 2012 in gebruik genomen. Via een supersnelle glazen lift, al kijkend over de stad, zoef je naar boven. Elke tafel kijkt uit over de stad en ’s avonds kunnen de ramen worden gewijzigd in een projectiescherm. Het restaurant is kosmopolitisch ingericht in bruintinten met een stenen vloer. Wat opvalt zijn de voile gordijnen tussen de tafels, geïnspireerd op de restaurants Hotel Costes in Parijs en Bô-zin in Marrakech. Er hangt een internationale sfeer. Chef-kok Bart Middendorp, eerder werkzaam bij Kadinsky in Scheveningen, kookt uitstekend. Vorig jaar stond hier het gerecht ‘Salmon Shapes’ op de kaart; à la minute gerookte zalm die onder een dampende glazen stolp op tafel kwam. En vervolgens werd bespoten met een ‘parfum’ van Jack Daniels-whiskey. Héél spectaculair!

Restaurant Basaal

Ook hier heb ik al een aantal keren met smaak gegeten. Een heerlijke plek, ongedwongen en fijn.
Basaal is een intiem, informeel restaurant in het centrum van Den Haag, net buiten de grote drukke winkelstraten. Bij mooi weer hebben ze een leuk terras aan de straat met uitzicht op een smalle gracht wat een on-Nederlandse sfeer creëert. Hier wordt met passie en oog voor de klant gekookt.
Ze maken gebruik van bijzondere ingrediënten zoals de pikante haring, witte meikaas, verse doperwten, maar hebben ook oog voor streekproducten uit de buurt.

Brasserie Buitenhof

Restaurant Brasserie Buitenhof werkt voornamelijk met biologische ingrediënten, afkomstig van lokale producenten. Ze laten zich inspireren door de Frans-Mediterrane keuken.

Restaurant de Basiliek

De Basiliek is gevestigd in het centrum van Den Haag, naast het Plein. Het is een gemoedelijk restaurant met een duidelijk Italiaanse inslag.

Eten bij Werelds

Heerlijk intiem restaurant aan de zogenaamde ‘Avenue Culinaire’, op de Bierkade in Den Haag. Ze hebben een zonnig terras en koken met voornamelijk biologische producten. Ook duurzaamheid staat hier hoog in het vaandel.

MRestaurant

Dit restaurant aan het Groenewegje staat bekend om zijn gastvrijheid. De keuken is klassiek Frans met mediterrane invloeden. De wijn is voornamelijk afkomstig uit Frankrijk, Spanje en Italië.

RESERVEREN?

Loopt het water je al in de mond? Nou, bij mij wel. Ik ga zeker reserveren. Zin om ook mee te doen? Er zijn nog kaarten beschikbaar. Reserveer nu meteen, want op is op!

 

 

2 reacties op “Culinaire Wandeling door Den Haag”

  1. Net wezen eten bij de verschillende restaurants die mee deden aan de wijn spijs wandeling. Het was een super leuke aangelegenheid met goede gerechten en wijnen. Zeker de moeite waard om naar toe te gaan. Hoogtepunten waren de heerlijke truffelpasta bij Brasserie Buitenhof, gezellige personeel en heerlijke rosé cava bij de Basiliek en het uitzicht bij de Penthouse. Dank voor de tip Jolande!

    • Wat heerlijk dat het zo goed is bevallen! Wellicht heb je zin om nogmaals te gaan/ Maar dan natuurlijk naar een andere stad. Houd mijn website in de gaten voor nieuwe steden in aantocht!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *