Ambachtelijk & Lokaal

Culinair Gouda: deel 4

Ken jij de mooiste en lekkerste hotspots van Gouda al?  Vandaag onthult foodie Astrid Post haar drie culinaire adressen. Zij heeft een neus voor ambachtelijke en lokaal! Het is een serie, dus je kunt ook nog even kijken naar de hotspots die al eerder zijn gepubliceerd van Jolande Vos, Anita Ootjers en Jolanda van Dongen. Laat je inspireren…

 

Astrid Post, foodie met passie voor verantwoorde en lokale producten

Astrid heeft een communicatiefunctie bij een groot bedrijf. Ze heeft Voeding en Diëtetiek (evenals Jolande) gestudeerd en wijnbrevet SWEN2 gedaan. In haar vrije tijd is de passie voor lekker eten en drinken een rode draad. Ze vindt het heerlijk om te koken met verantwoorde en lokale producten. Na afloop van haar actieve vakanties in de bergen rijdt ze graag langs lokale producenten om wijn, schnaps, kruidenthee en ander culinair moois mee te nemen naar huis. Maar ook tijdens haar fiets- en skeelertochten in de Krimpenerwaard stopt ze graag even voor fruit of kaas dat langs de weg of in een boerderijwinkel wordt verkocht. Inspiratie voor recepten haalt ze uit één van haar vele kookboeken of op culinaire blogs.

Voor de ingrediënten van VARKENSWANGEN MET KRIEKBIER ging ze langs bij de volgende culinaire hotspots.

Varkenswangen in kriekbier

Culinaire hotspots van Astrid zijn:

Rechtstreex: vers van het boerenland

Rechtstreexs, biologische producten van de boer
Bestel je lokale producten heel handig online

Bij Rechtstreex bestel je lokale producten heel handig online. Er is een uitgebreid aanbod van zo’n 70 boeren, telers en makers uit de omgeving van Rotterdam; groente, fruit, zuivel, vlees, brood, pasta, granen, molenproducten, sappen en meer. Zo is de emmer (farro) voor de farrosalade met garnalen er ook te koop. Veel producten zijn biologisch of onbespoten. Het is heel flexibel; zonder abonnement en je kiest zelf wat en bij welke leverancier je wilt bestellen. Rechtstreex brengt de producten van de leveranciers naar een afhaalpunt in de buurt. In Gouda haal je elke week op vrijdagmiddag (maar vanaf 6 februari op woensdag!) je boodschappen op bij Trees en Anne-marie van rechtstreex.nl/goudasfalt.

Adres: Gouderaksedijk 32.
https://www.rechtstreex.nl/ en

 

De Goudse Scharrelslager en keurslager Van der Geest

Varkenswangen en ander scharrel- en biologisch vlees kopen bij Ron Willebrand op de Korte Groenendaal is helaas niet meer mogelijk. Door trieste persoonlijke omstandigheden moest de Goudse Scharrelslager onlangs de winkel sluiten.

Keurslager Van der Geest
Keurslager Van der Geest in Bloemendaal Winkelcentrum

Een ander favoriet adres is keurslager Coen van der Geest in winkelcentrum Bloemendaal. Van der Geest kiest voor traceerbaar van boer tot bord en geproduceerd op dier- en milieuvriendelijke wijze, met voorkeur voor lokaal. Nederlands wild is in het jachtseizoen verkrijgbaar.

Adres: Gildenburg 82.
https://coenvandergeest.keurslager.nl/

 

Slijterij Den Gouwen Aar

In een prachtig historisch pand aan de Oosthaven zit Slijterij Den Gouwen Aar. Keuze uit maar liefst ruim 800 soorten speciaalbier. Een kriekbier met echt kriekensap vind je hier dus zeker! Daarnaast heeft Den Gouwen Aar een mooi aanbod aan gedistilleerd en wijn. Naast de kriek ga ik met een cognac de deur uit voor in de boeuf bourguignon. Ook voor proeverijen en workshops bierbrouwen kun je hier terecht. Adres: Oosthaven 6.

Slijterij Den Gouwen Aar
Slijterij Den Gouwen Aar verkoopt 800 soorten speciaalbier

 

Meer culinaire adressen in Gouda nodig? Kijk ook naar Deel 1, Deel 2 en Deel 3.

Op de hoogte blijven van het laatste culinaire nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *