Pillow Talk

9X The Reason Why

Zwolle, de hoofdstad van de Smaak, is mijn geboortestad. Dus toen ik een uitnodiging ontving van hotel Pillows om hun vernieuwde hotel te komen ervaren, was ik meteen enthousiast. Want er zijn vele redenen om Zwolle te bezoeken, maar daar is er nu eentje extra bijgekomen. Hotel Pillows blijkt een ware oase in deze bruisende Hanzestad. Waarom? Ik zet alle voordelen op een rijtje.

Uiteraard is een vernieuwd hotel niet alleen ‘n reden om naar Zwolle af te reizen. Zwolle is namelijk ook een ware toeristische trekpleister. Wat wil je echt niet missen? Natuurlijk de iconen als:

Museum de Fundatie; van de buitenkant al heel bijzonder. Maar ook binnen is het de moeite waard met kunst van grote meesters;

Boekhandel Waanders, gevestigd in de Broerenkerk, wordt gezien als één van de mooiste boekhandels;

Stedelijk museum Zwolle met de mooiste museumkeuken van Nederland;

Driesterrenrestaurant De Librije op het Spinhuisplein van het duo Jonnie en Thérèse Boer;

De Peperbus van ZwollePeperbus; hét herkenningspunt van Zwolle. De toren van de Onze Lieve Vrouwe Basiliek is maar liefst 75 meter hoog;

Sassenpoort; ooit waren er 23 poorten in de historische stadsmuur. Alleen de Sassenpoort is overgebleven;

Streekproducten als Zwolse balletjes, Zwolse mosterd, Zwolse peperbuskaas en Blauwvingerkoekjes;

-Leuk shoppingcentrum met heel veel uitnodigende restaurantjes, coffeeshops en boutiques.

 

Terug naar hotel Pillows Grand Hotel Ter Borch. Waarom wil je daar logeren?

1. Het is een prachtige villa aan de buitenkant. Echt een plaatje om te zien en absoluut een gebouw dat de naam Boutique-hotel kan dragen.

2. De ligging van het hotel is grandioos. Tegenover het centraal station; ideaal voor wie met de trein komt. Bovendien ligt het centrum van Zwolle op loopafstand.

3. De ontvangst is zéér persoonlijk. Er is namelijk geen balie om je in te checken. Nee, je wordt persoonlijk begroet door een charmante gastvrouw (hostess). Het voelt alsof je privé ergens op bezoek bent. Het welkomsgesprek vindt plaats in de lounge, onder het genot van een versnapering op rekening van het hotel.

Geen balie, maar persoonlijk ontvangst
Geen balie, maar persoonlijk ontvangst

4. ‘Ingetogen chic’; zo noemen ze de sfeer en inrichting van het hotel. En inderdaad de sfeer is weldadig, je voelt je meteen op je gemak. Het natuurlijke kleurenpalet van grijs, taupe en mosgroen  straalt rust en comfort uit. Uitgevoerd door de gelauwerde binnenhuisarchitect Paul Linse die ook verantwoordelijk was voor de inrichting van het Michelinster restaurant RIJKS®, in Amsterdam.

5. De luxueuze hotelkamers zijn zeer comfortabel ingericht. Aangenaam is bijvoorbeeld het wireless sound system  met bluetooth, zodat je je eigen muziek kan draaien vanaf je telefoon. Onder het genot van een heerlijke Nespresso, wat dat apparaat staat lekker startklaar. Met mooie witte kopjes ernaast die erom vragen om gevuld te worden en uitnodigende bonbons voor het grijpen. Je voelt je helemaal thuis.

6Eigen parkeerterrein waar 14 auto’s gratis kunnen parkeren. Wel even van tevoren reserveren!

7. Het bijbehorende restaurant ‘Coperto Restobar’, gesitueerd in de nieuwe aangebouwde serre, is een lust voor het oog. Niet te groot en niet te klein, maar met een warme inrichting en veel licht met uitzicht naar buiten. Het is een op zichzelf staand restaurant dat van 12.00 – 22.00 uur is geopend. Dus ook niet-hotelgasten zijn hier meer dan welkom.

Restaurant Coperto Restobar van Pillows
Coperto Restobar gesitueerd in aangrenzende serre

8. Het niveau van het eten in Coperto Restobar is het waard om er te gaan eten. Chefkok Remco Jansen, afkomstig van o.a de Kersentuin en de Echoput, kookt lichtverteerbaar.

Remco Jansen, chefkok bij Pillows
Chefkok Remco Jansen kookt gepassioneerd met groente in de hoofdrol

Zijn filosofie  ‘van het land tot het bord’ zorgt voor gerechten waarin de groenten de boventoon voeren. Hij kiest voor kleine leveranciers die kwaliteitsproducten leveren. En zijn geitenkaasjes zijn helemaal van eigen hand! Van volle geitenmelk maakt hij zelf zijn kaas en marineert ze daarna drie dagen in een homemade kruidenolie. Echt heerlijk. Zelfs de bonbons bij de koffie zijn huisgemaakt. Bovendien zijn de prijzen heel schappelijk. Ik zeg: BIB GOURMAND – waardig.

9Geuren spelen een belangrijke rol bij hotel Pillows. Dat heb ik eigenlijk nog nooit eerder meegemaakt in een hotel. Uiteraard staan er in je hotelkamer mooie badkamerproducten klaar, uitgevoerd in lichtgrijs met het gouden logo van het hotel. Maar vooral bij het vertrek valt mij de geur van dennennaalden op als je de deur uitstapt. Hun aandacht voor de juiste geuren wordt ook nog eens benadrukt in een artikel ‘Assum Aroma’ uitgebracht in hun mooi uitgevoerde eigen Engelstalige tijdschrift ‘Magazine no 1’ dat ter vermaak op je hotelkamer ligt. Want geuren beïnvloeden je ‘state of mind’, vinden ze bij Pillows.

 

Jolande bij Pillows hotelDus; zin een weekendje weg? Zet Zwolle gerust op je favorietenlijst. In ieder geval, ik weet het zeker, ik kom terug. En niet alleen voor een familiebezoekje.

 

 

Wil je op de hoogte blijven van andere culinaire hotspots? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Dit verhaal is mede mogelijk gemaakt door Pillows Hotel Ter Borch in Zwolle.

Disclaimer

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *