Etentjes thuis organiseren. De een vindt het heerlijk en plant een etentje al maanden van tevoren en de ander ziet het eerder als noodzakelijk kwaad. Maar ik houd van gezelligheid en een tafel vol met vrienden. Zeker als ik ze dan ook nog eens zie smullen van mijn favoriete gerechten. Maar voordat het zover is, moet er nog wel het nodige geregeld worden. Want hoe zorg je ervoor dat elk etentje thuis een groot succes wordt? Hoe bereid je je goed voor? Zet de wijn maar alvast koud en laat je inspireren door mijn slimme tips!
Maak direct een goede planning
Organiseer je een etentje voor een grote groep mensen? Dan is een goede planning een absolute must. Natuurlijk betekent dit niet dat je alles in een professionele spreadsheet moet zetten en alles tot in de puntjes moet plannen, maar wel dat je in grote lijnen opschrijft wat er nodig is en wat je gaat maken. Bedenk niet alleen wat je gaat maken, maar ook hoeveel bereidingstijd je nodig hebt en in welke volgorde dit gemaakt moet worden.
Besteed extra aandacht aan je uiterlijk
Een etentje is uiteraard ook een prima excuus om jezelf eens extra in de watten te leggen. Je haalt natuurlijk je nieuwste out–fit uit de kast. En het is ook een goed moment om weer eens die zo gewilde opi nagellak tevoorschijn te halen en jezelf extra te verzorgen. Immers, je handen is het eerste wat jouw gasten zien zodra je het eten serveert. Goed verzorgde nagels zijn dan ook een absolute must.
Houd er ook rekening mee dat je je haar vastbindt. Het is niet alleen onprettig om je haar los te hebben tijdens het koken, maar je wilt ook voorkomen dat mensen straks de haren in hun gerechten vinden. Kies dus voor een speelse staart of knot. Of zet je haar vast naar achteren met leuke speldjes.
Draag je graag parfum? Kies dan wel voor een luchtje dat niet te overheersend is. Tijdens het koken hoop je dat de aroma’s van het eten centraal staan. Is jouw parfum meestal erg aanwezig? Onderzoek dan eens de dames parfum aanbiedingen online en ontdek een iets minder opvallend luchtje tegen een scherpe prijs. Een goede keuze voor dergelijke etentjes!
Probeer niet teveel
Sommige mensen maken de fout om simpelweg teveel te willen. Natuurlijk is het leuk als je fantastische gerechten kan en mag serveren, maar je moet niet overdrijven. Mensen komen voor een gezellig etentje. Ze vinden het al heerlijk om even niet zelf te hoeven koken en zijn vooral op zoek naar gezelligheid. Een simpele pasta (bijvoorbeeld: deze pasta met salie en kip) kan dan ook al prima dienen als hoofdgerecht. Staat in 20 minuten op tafel.
Probeer daarom op zoek te gaan naar de juiste balans. Een lekkere maaltijd, waar je niet al te hard voor hoeft te werken. Mensen zien immers liever een gastheer die volledig ontspannen is, dan iemand die helemaal overwerkt is. Dat komt de kwaliteit van het eten meestal ook niet ten goede.
De juiste wijn tijdens etentjes thuis
Je eten wordt nog lekkerder met een goed bijpassende wijn. Uiteraard is een start met een bubbel altijd goed! Zeker als je dit nog voorziet met een bijpassend borrelhapje!
De meeste wijnen worden vervolgens gekozen aan de hand van het hoofdingrediënt van jouw maaltijd. Je kunt ook rekening houden met de internationale keuken waar het gerecht en de wijn oorspronkelijk vandaan komen. Kom je er echt niet uit? Alle recepten op mijn website zijn voorzien van bijpassend wijnadvies. Of vraag dan om advies aan een deskundige in een slijterij. Zo weet je zeker dat je de beste wijn & spijs combinaties maakt.
GRATIS E-BOOK
Welke wijn past bij welk gerecht?
Ben je liefhebber van wijn én lekker eten? Maar je weet niet precies hoe je een wijn kiest die bij jet gerecht past? Dan is dit dé perfecte gids die je helpt om de juiste wijn-spijs combinatieste vinden. Hoe?
- Door mijn stapsgewijze methode toe te passen
- Met inspirerende voorbeelden om meteen uit te proberen