Onder de kerstboom

De leukste (kerst) cadeaus voor foodies

Moeten er nog cadeautjes komen voor onder de kerstboom? Het kiezen van het perfecte cadeau kan soms best lastig zijn. Waar je de een ontzettend gelukkig maakt met een goed boek, heeft de ander liever een doe-cadeautje. Zeker wanneer je iemand niet zo heel goed kent, kan het lastig zijn om het perfecte cadeau te vinden. Maar is je vriend of vriendin een echte foodie dan is het misschien toch wat overzichtelijker. Ik geef je alvast 8 tips voor cadeaus voor foodies!

Een cadeau voor vriendin of vriend is vaak iets makkelijker omdat je deze persoon goed kent. Is je familie, vriend of vriendin helemaal weg van lekker eten, borrelen en koken? Dan zijn er gelukkig genoeg leuke cadeaus te vinden. Ik zet de leukste cadeaus voor foodies op een rij!

Kookboek van het jaar 2022

Cover kookboek Van Boven in het WildEen echte foodie kun je altijd gelukkig maken met een goed kookboek. Natuurlijk zijn er duizenden kookboeken te vinden dus wat voor kookboek kies je dan? De persoon waar je het kookboek voor koopt heeft vast wel een voorliefde voor een bepaalde keuken. Waarschijnlijk heeft hij/zij daar dan ook al 10 boeken van de in de kast staan. Het is daarom leuk om ook eens iets anders te kiezen. Misschien het Kookboek van Jaar een goede suggestie. Gewonnen heeft het boek Java van Maureen Tan. Andere optie is het Gouden Kookboek van 2023: Van Boven in het Wild van Yvette van Boven. Kan diegene eens uit zijn of haar comfortzone stappen. Misschien mag jij wel komen proeven als er weer iets lekker gemaakt is!

Kookworkshop of Cinéma Culinair

Twee doe cadeaus voor foodies. Een kookworkshop is ontzettend leuk om cadeau te geven. Het kan daarnaast ook meteen een leuk uitje zijn met je culinaire vrienden. Het is misschien een tikkeltje duurder omdat je ook voor jezelf moet betalen. Maar het is ook meteen een gezellig avondje uit. Andere leuke optie om met een groep vrienden te doen is Cinéma Culinair. Tijdens het kijken naar een culinaire film krijg je tegelijkertijd, op hetzelfde moment als in de film, de gerechtjes uit de film opgediend. Afgelopen november ging ik naar de Japanse film Tampopo in Rotterdam. Zo leuk! Tijdens een kookworkshop leer je ontzettend veel. Zo krijg je vaak uitleg over allerlei verschillende ingrediënten, en kook je een heerlijk gerecht from scratch. Daarna is het natuurlijk tijd voor het aller leukste, of moet ik zeggen lekkerste gedeelte. Het eten!

Diner + Film Como Agua Para Chocolate
Restaurant en bioscoop tegelijk.

Etentje bij een sterrenzaak

Misschien niet meteen het meest voor de hand liggend, want het kan wat in de papieren lopen, maar een cadeaubon van een sterren-restaurant zal zeker in de smaak vallen! Waarschijnlijk belandt de ontvanger meteen in de zevende hemel met dit cadeau. Je kunt het cadeau in de vorm van een cadeaubon geven, of je kunt contact opnemen met het restaurant om iets te regelen betreffende de betaling. Misschien kun je een aanbetaling doen of kun je een credit card achterlaten als betaalmiddel. Er zijn genoeg mogelijkheden.

Wijnproeverij of wijncursus

Bij al dat lekkere eten hoort natuurlijk ook een bijpassend drankje. Dat je bij vis meestal witte wijn drinkt, en bij vlees rode, dat weten de meeste mensen wel. Maar wil je iets meer ervan af weten en vragen kunnen beantwoorden als ‘Welke wijnen passen bij welk gerecht’ en ‘Waar moet je op letten wanneer je een wijn koopt’, of ‘hoe kan ik het beste mijn wijn bewaren’. Veel van deze vragen worden ook al hier op de website van I Love Food & Wine beantwoord. Maar het is altijd leuker om het zelf te ervaren. Maar tijdens een cursus leer je ruiken en proeven, en denk je  bewust na over wat je proeft en drinkt. Ontzettend leuk en interessant.

Koop een goede fles wijn

Koop een échte goede wijn. Kijk hier op de website naar mijn wijnbeoordelingen. Of laat je informeren bij een goede wijnshop en koop eens iets anders dan de standaard wijn die altijd in de (koel)kast staat. Het is ook leuk om een fles wijn cadeau te geven gecombineerd met een paar mooie wijnglazen van merken als Spiegelau, Riedel of Jancis Robinson. Dan is het cadeau pas echt compleet.

Terroir Champagne van Best of Wines
Champagne: altijd goed

Tools voor in de keuken

Items voor in de keuken zijn altijd goed. Waarschijnlijk staat de ontvanger van het cadeau ontzettend graag in de keuken. De standaard spullen zal hij of zij dan vast ook al in het keukenkastje hebben staan. Probeer daarom out of the box te denken. Misschien is het leuk om een pastamachine of slow cooker cadeau te geven. Maar een goede messen set of messenblok vallen ook altijd wel in de smaak. Speciaal voor stoere mannen is een inductie beschermer wellicht een goed idee. Inductie beschermer Schotse hooglander bestel je bij Topdoek!

WijnSpijswandeling

Tijdens een wijnspijswandeling maak je een leuke wandeling waarbij je onderweg bij ca. 5 tot 6 restaurants stopt voor een lekker hapje of een drankje. Het is een super leuk event dat in ontzettend veel verschillende steden mogelijk is. Het perfecte cadeau voor een echte foodie!

Wijn&Spijs Wandeling Apeldoorn
WijnSpijs Wandeling in Apeldoorn

Met een van deze cadeaus voor foodies steel jij vast en zeker de show op de volgende verjaardag (of onder de kerstboom) en maak je iemand héél gelukkig!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *