Winters dessert

Chocolade mousse; makkelijk basisrecept

Brrrr… de eerste schaatsmarathon op het natuurijs is alweer verreden! Dat vraagt om een beker warme chocolademelk bij de koek-en-zopietent! Of misschien nog beter: een overheerlijke chocolade mousse. Heel simpel om te maken. Dit basisrecept lukt altijd!

Welke wijn bij chocolade mousse?

Kies voor de klassieke combinatie met een Banyuls uit de Languedoc-Roussillon, zoals de Banyuls van Chapoutier. Deze rijke ‘vin doux naturel’ combineert uitstekend met allerlei chocolade-desserts. Een ‘match made in heaven’ voor de echte chocolade-liefhebber.

4 personen15 minuten + 1 uur koelen

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 2 eetlepels suiker
  • 350 ml slagroom
  • 100 gram extra pure chocolade (70% cacao)

Stap 1

Klop eerst de eiwitten stijf met 2 eetlepels suiker. Klop vervolgens in een andere kom 225 ml slagroom lobbig. Smelt in een klein pannetje de chocolade tot handwarm. Haal van het vuur en spatel er in gedeelten de slagroom door.

Stap 2

Schep de stijfgeklopte eiwit door het chocolademengsel. Verdeel de massa over 4 kleine glaasjes. Dek af met plasticfolie. Laat in ca. 1 uur opstijven in de koelkast. Klop de rest van de slagroom stijf en schep op de chocolademousse. Serveer als een cappuccino.

 

INTERESSE GEWEKT?

Volg mij dan op Instagram, Facebook of Pinterest en blijf op de hoogte van mijn laatste culinaire avonturen.

Meer heerlijke recepten met bijpassende wijnsuggesties? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *