Bridges & Gramona

Bridges & Gramona: een perfecte match

Visrestaurant Bridges in Amsterdam: ik had er nog nooit gegeten! Maar ik ben een ervaring rijker. Meeproeven tijdens het eerste winemakersdiner was een onverwacht genoegen.

Sinds eind vorig jaar heeft het visrestaurant Bridges (Inspired by Ron Blauw), behorend bij 5-sterrenhotel The Grand in Amsterdam, een nieuwe chefkok. Hij heet Bobby Rust (33) en is afkomstig van Ron Gastrobar. Ook dit restaurant is gevestigd in Amsterdam. Maar Ron Gastrobar  is van een ander kaliber; het is een laagdrempelig restaurant waar alle gerechtjes maar € 15,- kosten. Dus de overgang  voor Bobby is groot!

Bloemkool als dessert
In het verleden organiseerde The Grand vaak ‘winemakers diners’. Dit fenomeen wordt nu nieuw leven ingeblazen. Het eerste diner, in samenwerking met een van hun wijnleveranciers QV Select (Wijmimport J. Bart), is meteen een groot succes. Bobby Rust mocht meteen aan de bak en stelde een wijn/spijsmenu samen in combinatie met Cava-specialist Gramona. Wat kwam er op tafel?

1.Wilde platte oester in een beurre blanc-saus met knolselderij en kaviaar.
Erbij: Cava Gramona, ‘Gran Reserva Imperial’ 2010.

2.Gebakken Sint-Jakobsmossel met aubergine, zee-egel en bouillon van dashi.
Erbij: Cava Gran Reserva Ill Lustros 2006.

3.Zeetong met zuurkool Alsacienne, noordzeekrabsalade en appel-komijnjus
Erbij: Cava Reserva Argent Rosado 2011.

4.Gekaramelliseerde bloemkool met béchamel en consommé van nootmuskaat
Erbij: Cava Celler Battle Gran Reserva 2004

Conclusie: de wijn-spijscombinaties waren goed gekozen. Gramona heeft prachtige cava’s met mooie toastingsaroma’s, fijne mousse en diepe smaken. Deze cavaspecialist kan zich absoluut meten met de beste champagnes, zoals ook duidelijk werd tijdens de onlangs gehouden Gramona/champagne proeverij. Qua eten: goed gekookt met bijzondere combinaties. Hier en daar had er meer kleur in het menu gemogen. Vooral het dessert was een grote verrassing: krokante bloemkool met een knapperig karamellaagje. Bijzonder, maar voor mij mag het de volgende keer toch wat herkenbaarder!

Op de hoogte blijven van culinaire hotspots? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *